Rychtář Pomejeho osočil včera večer v debatním pořadu Týden v ringu na TV Barrandov. Ivetce sebral sedm set padesát tisíc, které si půjčila na hypotéku,“ řekl před kamerami a dodal: „A je na to i svědek. Je to syn Artur. Viděl to.“

Hledá slávu

Za Pomejeho, který je momentálně s rodinou na zahraniční dovolené a měl celý den vypnutý mobil, se k věci vyjádřil jeho kamarád a filmový producent Pavel Pásek (46). „No to je teda pěkná blbost!“ stojí na Pomejeho straně. „Do jejich společných peněz jsem poměrně dlouho viděl a nic takového se nestalo!“ Je přesvědčen, že s tvrzením těžkého kalibru vdovec vyrukoval, aby byl zajímavý. „Iveta umřela a on už není středem zájmu. A tak si třeba i vymyslí, že z nebe padají trakaře,“ řekl Pásek.

Měli dost

Ten před lety manželství Bartošové a Pomeje celou dobu dotoval. A ne málo! „Pomeje neměl zapotřebí krást, peněz měl ode mne dost. A pokud si Jirka ze společné kasy něco vzal, rozhodně to nezpronevěřil. Byl to on, kdo se snažil, aby se platila hypotéka na dům, leasing na auto a aby bylo za co žít,“ řekl producent včera Blesku. „Jiří hypotéku splácel a peníze byly jejich společné, přestože byly ode mě. A měli jich dost...,“ tvrdí Pásek.

Mladičký svědek

A Artur? Ten možná viděl, jak si Jirka bere peníze, už ale nemohl vědět, odkud jsou a co s nimi udělal… V inkriminovaném roce 2009 mu navíc bylo teprve třináct...

Obvinila ho i Iveta

Bylo-nebylo, v prosinci 2009 Pomejeho z krádeže peněz skutečně obvinila! A celá Rychtářova spekulace tak může být opřena o tehdejší články. Když tenkrát muže vyhodila z domu a požádala o rozvod, Blesku řekla: „Doma vždycky nějaké peníze byly a záhadně mizely. Ten den jsem ale postrádala už větší částku a udělala jsem něco, za co se doteď stydím – vlezla jsem Jirkovi do kapes. Ve skrytu duše jsem doufala, že tam nic nenajdu. Ale našla…“ Pomeje tehdy přísahal na smrt svých blízkých, že mluví z cesty: „Dala mi večer 62 tisíc, to jsou dvě splátky hypotéky. Ať to ráno pošlu. Přes noc na to ovšem zapomněla a ráno ztropila scénu, že jí chybí peníze! Našla těch 62 tisíc v kapse mé bundy a začala křičet na Artura, že mají doma zloděje!“ A i když to tenkrát odmítl říct na plná ústa, naznačil, že za Ivetinou »zapomnětlivostí« vězí alkohol.

Fotogalerie
8 fotografií