Detektivové disponovali poznatkem, že se muž schovává v jednom z bytů na pražském Žižkově. Ještě před tím, než mělo dojít k samotnému zákroku a vstupu do bytu, muž shodou okolností z domu vyšel přímo do náruče kriminalistů. Následoval okamžitý zákrok a zadržení podezřelého devětačtyřicetiletého muže. Ten se pak při následném výslechu k činu přiznal a uvedl, že jeho motivem byl rozchod s ženou, na kterou následně zaútočil. Kabelku, kterou ženě uloupil, vyhodil a nechal si z ní pouze několik stokorun a platební kartu.

Detektivové druhého oddělení v tomto případu zahájili trestní stíhání pro spáchání trestného činu loupež, za který v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 12 let. Zároveň podali podnět na vzetí muže do vazby, o čemž bude v nejbližších hodinách rozhodovat soud.

Kriminalistům se navíc ozvaly další ženy, se kterými za posledních 10 let žil. Některé z nich okradl, jiným dluží peníze. Vždy se prokazoval smyšleným jménem. Ani napadená žena, která s mužem žila poslední 2 roky, neznala jeho pravé jméno. Kriminalisté tak měli o to složitější práci, nicméně i přesto zvládli případ bleskurychle objasnit. Samotné napadení bylo velmi brutální. Pachatel na ženu v úterý ráno čekal v domě v pražské Michli. Když žena dorazila do domu, polil ji kyselinou. Ve chvíli, kdy žena upadla na zem, posypal ji muž louhem (čističem odpadů) a zalil vodou, čímž působení louhu aktivoval. Z místa poté utekl.

Dle sdělení z nemocnice je již žena mimo ohrožení života, následky si však pravděpodobně ponese již do konce života.

FOTO: Policejní deník