Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sirotek Oliver (3): Rodina mu zemřela při nehodě, kdo se o něj postará?

Autor: cas.sk - 
27. srpna 2014
15:08

V jediném okamžiku přišel o oba rodiče a milovanou sestru Tamarku (†12). Celá rodina zemřela při děsivé nehodě, když se vraceli z nákupu školních potřeb. Kdo se o malého Oliverka postará? Zbyla jen jedna osoba, u které by mu mohla rodinu alespoň trochu vynahradit.

Rodinka z okresu Nitra se vracela z nákupů, když do jejich auta čelně narazil mladý podnikatel. Ve vysoké rychlosti přejel do protisměru a zbytečná tragédie, při které přišli o život čtyři lidé, byla na světě.

Jediný, kdo šílenou srážku přežil, je tříletý Oliver, který seděl v dětské sedačce. Ta ho zachránila, přesto utrpěl vážná zranění, z nichž se zotavuje v nemocnici. Co s ním teď bude? Co mu řeknou, až se začne ptát, kde je máma s tátou a Tamarka?

Nablízku mu bude jeho babička Marta (74), která se o něj nyní zřejmě bude starat. Vezme si ho k sobě a bude ho vychovávat místo své milované dcery, kterou ztratila v jedné tragické vteřině.

„Často k nám chodili. Oliverek je u nás zvyknutý a zná tu každý kout. Chci, aby byl u nás,“ řekla slovenskému deníku Nový Čas v slzách jeho babička Marta. Má sice pokročilý věk, ale pro vnoučka se obětuje. „Všichni mi budou pomáhat. Můj syn Ferko nám podá pomocnou ruku a spolu s celou rodinou to zvládneme. Oliver byl velmi vázaný na svou maminku. Stále za ní chodil a volal na ni. Doufáme, že to zvládne i on. Že si snad nebude moc zatím uvědomovat, že se maminka už nikdy nevrátí,“ vypráví s pláčem babička, při níž nyní stojí celá rodina.

„Když jsme se o tragédii dověděli, museli si nás vzít do péče lékaři. Byli jsme na pokraji svých sil. Stále jsem na tom velmi špatně. Dokud se s nim nerozloučíme naposledy, bude to těžké,“ zoufá si babička.

Kdo zabíjel?

Když se reportéři vydali do bydliště řidiče Vladislava (†24), který při nehodě také zemřel, jeho sousedi o něm mnoho hezkých slov neřekli. „Jezdil často rychle, předváděl se hlasitou hudbou. Vždy mu to vřískalo na celou vesnici. Nechápu, jak se to na rovném úseku mohlo stát. Musel jet jako blázen,“ nechali se shodně slyšet sousedi.

V jeho autě dokonce policie při ohledání našla zbraň. „Šlo pravděpodobně o plynovou zbraň. Nyní je na expertíze,“ řekla Novému Času policejní mluvčí Božena Bruchterová.

abcd.abcd. ( 27. srpna 2014 17:19 )

Tragedie je i ta amnestie, když to zničilo pár životů. Poškození se nedočkali satisfakce, a to dokáže nadělat také mnoho neštěstí

marlen52 ( 27. srpna 2014 16:43 )

tak tohle je opravdové neštěstí přeju malému ať najde hodnou rodinu

frantaklika ( 27. srpna 2014 16:20 )

tohle je skutečná tragédie,a ne jestli si Zeman vyměnil plínku a jestli napsal amnestii Ferda nebo Lojza

Zobrazit celou diskusi