Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Malaysia Airlines se bojí – kvůli drobné závadě letadlo radši otočili

Letadlo Boeing 777 Malaysia Airlines
Letadlo Boeing 777 Malaysia Airlines  (Autor: ČTK)
Autor: dce - 
25. srpna 2014
09:31

Po dvou letošních katastrofách letadel společnosti Malaysia Airlines, kdy se jedno letadlo záhadně ztratilo a druhé bylo sestřeleno na Ukrajině, se objevila zpráva, že se jejich let z Tokia po téměř hodině ve vzduchu musel vrátit na letiště. Letadlo mělo údajně lehké problémy.

Jméno společnosti Malaysia Airlines nejní v poslední době spojováno s pozitivními zprávami. Jejich boxing 777 zmizel počátkem března při cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu. Dodnes nebyly nalezeny jediné stopy vedoucí k vyřešení případu. Co se s letadle stalo?

Druhou tragédie zaznamenaly aerolinky v červnu, kdy bylo jejich letadlo sestřeleno nad Ukrajinou při cestě z Amsterdamu do Kuala Lumpuru. Dohromady v obou letadle zahynulo přes pětset lidí, ačkoliv pasažéři z prvního letu jsou stále pohřešováni.

V pondělí bylo zveřejněno, že další z letadel Malaysia Airlines nahlásilo potíže a po 50 minutách letu se vrátilo do Tokia. Agentura AFP informovala, že šlo o problém s tlakem na palubě – nešlo tedy o vážnou poruchu. Malajská letecká společnost si ale už dává opravdu velký pozor.

jamest ( 25. srpna 2014 12:28 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.cameso.webnode.cz

Zobrazit celou diskusi