Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miloš Zeman o kauze Kajínek: Ať rozhodne ministryně Válková!

Autor: bk - 
21. srpna 2014
22:57

Prohlášením, že jejího manžela Štefana Jandu (†26) nezastřelil Jiří Kajínek (53), který si za tento čin odpykává doživotní trest, spustila Eva Jandová lavinu. Do případu se nyní vložil i prezident Miloš Zeman (69).

„Chci se konečně po těch letech dozvědět pravdu. Jak to tenkrát bylo, kdo a proč skutečně mého muže Štefana a také člena ochranky Juliána Pokoše (+25) zastřelil,“ vysvětluje Eva Jandová, proč se rozhodla na případ svého muže upozornit a napsat o něm knihu.

Alespoň malou naději ji nyní dává i vyjádření Miloše Zemana pro Blesk, byť on osobně se v něm angažuje nepřímo.

„Rozhodnutí o případné obnově řízení je na ministryni spravedlnosti,“ vzkázal prezident prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka. Je to během posledního roku podruhé, co Miloš Zeman apeluje na ministryni spravedlnosti, aby se případ znovuotevřel. „Za to bych se opravdu přimlouval,“ prohlásil například loni v srpnu.

Kniha Mého manžela nezastřelil Kajínek, kterou Eva Jandová napsala o svém manželovi, podnikateli s vazbami na plzeňskou policii, vyjde v nejbližších týdnech. Kniha Mého manžela nezastřelil Kajínek, kterou Eva Jandová napsala o svém manželovi, podnikateli s vazbami na plzeňskou policii, vyjde v nejbližších týdnech. | archiv Blesku

rumovapalice ( 21. srpna 2014 23:19 )

a pude do lochu znova, no ty seš ale kus blba

gogo ( 21. srpna 2014 23:03 )

Pokud bude Kajínek shledán nevinným, jsem zvědav, co se stane s těmi co ho "usvědčili" a odsoudili.. Být Kajínkem, tak bych je potom asi vyhledal...

Zobrazit celou diskusi