Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dvojitý zázrak: Rodiče se setkali 10 let po tsunami s dcerou, teď našli i syna!

Autor: shp - 
20. srpna 2014
12:07

Indonéská rodina Rangutiových už věří na zázraky! Před deseti lety přišli rodiče během děsivého tsunami o dcerku Raudhatul Jannah (14) a syna Arifa Partama (17). Před několika týdny se znovu shledali. Tekly slzy štěstí a dívku rodiče málem samou radostí umačkali. Nyní je jejich nadšení dvojnásobné, setkali se totiž i se synem.

Děsivá vlna tsunami zabila v roce 2004 podle odhadů přes 230 tisíc lidí. Spousta Indonésanů se také ztratila a se svými rodinami se již nesetkala. To ale není případ Raudhatul Jannah, které byly v době živelné katastrofy teprve čtyři roky.

Dívku zachránil před deseti lety z rozbouřené vody rybář. Poté žila u náhradní rodiny v jiné vesnici. Tam ji ale spatřil strýc a informoval zbytek rodiny. Nyní Raudhatul Jannah opět žije už několik týdnů se svými rodiči.

Tím ale štěstí rodiny Rangutiových neskončilo! Díky mediálnímu zájmu o osud dívenky se zpráva donesla i ke ztracenému synovi, o kterém si rodina myslela, že je mrtvý a se kterým se nyní konečně setkala!

„Je to pravda, je to náš syn. Nyní se připravujeme na cestu domů,“ prohlásili rodiče. Arif Partama, kterému bylo při katastrofě sedm let, žil celé ty roku na ulici na ostrově Sumatra. Nyní má konečně opět domov a rodina je kompletní.

japos22 ( 20. srpna 2014 14:57 )

francjosef ( 20. srpna 2014 12:50 )

No to je nádherná zpráva,jen více těch šťasných

azbuka ( 20. srpna 2014 12:23 )

Hm, to je fakt hledali. Strejda holku zmerčí v sousední obci a jedna výzva a i kluk je na světě. Hledali kolem domu, nenašli, tak je odepsali.

Zobrazit celou diskusi