Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na hranicích s Ukrajinou schovávají Rusové tanky a vojáky: V tajném táboře trénují separatisty!

Autor: vk - 
20. srpna 2014
09:37

Tanky, transportéry, po zuby ozbrojení vojáci a kulky létající vzduchem. Tak vypadá místo na jihozápadní hranici mezi Ruskem a Ukrajinou. Putinova armáda si tam postavila tajný vojenský tábor a trénuje v něm separatisty!

Do tábora se podařilo proniknout zahraničním reportérům, kteří tak podali zprávu o tom, jak to v něm vypadá. Výsledek? Do humanitární pomoci, to má hodně daleko… Podle nich se totiž jedná o další důkaz toho, že vojenské akce Rusko jen tak ukončit nehodlá. I přesto, že se z Kremlu neustále ozývá, že rebely na východě Ukrajiny Rusko rozhodně nepodporuje, realita svědčí o naprostém opaku.

„Leží u ukrajinských hranic, asi 170 kilometrů na sever od Rostova,“ vylíčili reportéři agentury Reuters. Když se vydali místo prozkoumat, z keřů vylezli dva ruští vojáci a zahradili jim cestu. „Lepší je tudy neprocházet,“ doporučili jim. O stopách po tancích, které vedou podél řeky vedoucí k táboru, jenž je obehnaný ostnatým drátem a zamaskovaný stromy, už ale mluvit nechtěli.

U vchodu stojí protitankové zátarasy, u nich tři vojáci v neoznačených uniformách. Kolem jsou pod sítí schované obrněné transportéry, další jsou ukryté v keřích… „Toto je tábor, probíhají zde cvičení,“ sdělil jeden z vojáků. Jaká cvičení? Prý žádná... „Je to součást pohraniční stráže,“ tvrdí její mluvčí Vasilij Malajev. „To je polnohospodářská oblast, znaky pásů na zemi hned nemusí znamenat tankové manévry. Mohl tady jet traktor,“ stojí si za svým.

„Lidé tam mají chatky. Obyvatelé chodí touto cestou a musí mít propustky. Nejezdí tudy, pohybují se pouze pěšky,“ dodává. Tábor, který reportéři viděli na vlastní oči, desítky vojenských náklaďáků, tanky, ani vojáci, s nimiž hovořili, podle něj neexistují.

cid2000 ( 22. srpna 2014 11:02 )

....to je zase informace pro k.r.e.t.é.n.y.Ten tábor je tak tajný, že se tam dá fotit,dělat rozhovor atd.Ach jo.................ty čeští skoro novináři si věří, že jsou všichni kolem k.r.e.t.é.n.s.k.é. ovce.Fakt směšná informace zase v Plesku,..........,kdo to Plesku dává za úkol(úkoluje) psát tyhle jednostranné propagandistické s.r.a.č.k.y. stále podporující banderovce a nacistický Pravý sektor na Ukrajině?

itartas ( 21. srpna 2014 10:17 )

V tajném táboře? Tak tajném, že ho vyfotili a zveřejnili, aby pletli lidem hlavičky . Na území Ukrajiny není jediný po zuby ozbrojený ruský voják...za jejich hranicemi na ruské straně jistě ano. Bodejť by tam nebyli nachystaní, když satanisti čekají na příležitost. Nikdo nikdy nemůže poznat odkud ty fotky jsou a kde a kdy byly pořízeny. Pitomá propaganda! Goebels by měl radost, 100x opakovaná lež se stává nakonec pravdou. Že by zápaďáci vsadili na svého zesnulého starého kámoše?

jana999 ( 20. srpna 2014 20:17 )

tak to pro tebe musí být šok, když ty lížeš konečník štětinovi, on to je taky bývalí chomouš a stbák ale nemá to chrizma co putin, no fuj, že můžeš se štětinou

karel ( 20. srpna 2014 17:23 )

Ukrajinská strana přiznala ve svých ztrátách smrt jednoho gardisty amerického původu. Nepíše se to správně česky prostě 'žoldák'?

namoroman ( 20. srpna 2014 15:39 )

Jo ... Rusové už si na svém území ani nemohou dělat co chtějí . Chtěl bych vidět, co by udělali s novináři, kteří by se dobývali na základnu USA nebo NATO. Asi by strávili noc v zadržovací cele a modří by byli po celém těle.

Zobrazit celou diskusi