Ochrana proti hluku je tedy velmi důležitá z hlediska relaxace a nezbytného odpočinku. Rušit nás může soused hrající na piáno, dovádějící děti v horních patrech nebo dopravní hluk vně objektu atd. Naším cílem je dosáhnout odpovídajícího akustického komfortu v místnosti. Cest, jak toho dosáhnout je hned několik, nicméně systém izolací COMPRI® nabízí elegantní řešení pomocí akustických desek Wolf®.

Odhlučnění podlahy mezi byty v rekonstruovaném domě na Praze 6. Akustické desky Wolf® jsou v tomto případě lepeny na čistou vystěrkovanou podlahu. Lepení je požíváno tam, kde se na desky Wolf® aplikují pevné podlahy jako dlažba, nebo v tomto případě parkety.
Autor: CIUR a.s.

Zvukově izolační desky Wolf® jsou určeny pro vnitřní izolaci podlah, stěn i stropů. Jejich největší výhodou, ve srovnání s konkurenčními systémy, je minimální tloušťka desky, tj. 10 respektive 15 mm podle typu desky. To je výhodné tam, kde je potřeba šetřit místem, například u rekonstrukcí starších domů, bytů, ale i u novostaveb. A nesmíme zapomenout i na využití v profesionálním světě nahrávacích studií apod. Akustické desky Wolf® dokonale utlumí zvuk v celém frekvenčním spektru zejména v problematických nízkých hladinách. Úspěch spočívá v unikátním patentu využívající těžkou hmotu v podobě sypkého křemičitého písku, který vyplňuje vnitřní prostor třívlnného komorového kartonu. Zvuková vlna prochází až sedmi vrstvami kartonu a šesti vrstvami písku. Desky Wolf® jsou schopny zlepšit kročejový útlum až o 33 dB a útlum zvuku až o 36 dB. Nejpoužívanější deskou je deska Wolf PhoneStar® TRI (15 mm).

Autor: CIUR a.s.

Zvyšujeme komfort, snižujeme náklady. Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz. Vyrábí a dodává CIUR a.s. již od roku 1991.

Fotogalerie
4 fotografie