Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pražský hrad pod hrozbou soudu! Zeman nechce vrátit církvi Mladotův dům!

19. srpna 2014
07:29

Další boje čeká Pražský hrad. Tentokrát se do sporu o vrácení dostal Mladotův dům na Pražském hradě, který chce v rámci restitucí církev získat zpět. Proti se postavil prezident Miloše Zeman (69). Vše může mít i soudní dohru.

Další pomyslné polínko do ohně ohledně sporu hodil včera na svém webu kardinál Miloslav Vlk (82): „Celá tato kauza zřetelně ukazuje, jak mnohdy uvažuje naše dnešní politická reprezentace: nemá často žádný smysl pro právo a spravedlnost, spíše se arogantně staví nad zákon a nad ústavu a chce většinou rozhodovat autoritářským stylem, který dobře známe z naší totalitní minulosti.“

Celý spor se rozhořel díky tomu, že prezident Zeman odmítá vrátit jednu z budov na Pražském hradě církvi. Samozřejmě, že církev se dovolává svého práva a přestože původně chtěla jít cestou dohody, nyní uvažuje o soudu.

V roce 2010 se přitom dohodl pražský arcibiskup Dominik Duka (71) s tehdejším prezidentem Václavem Klausem (73), že stát a církev budou společně pečovat o Svatovítskou katedrálu. Tímto rozhodnutím byl ukončen osmnáctiletý spor o chrám. V případě dalších budov na Pražském hradě však společná řeč mezi církví a prezidentem Zemanem prozatím na obzoru není.

beda888 ( 19. srpna 2014 15:02 )

Ježíš by měl slézt z kříže a nakopat Duku i s Vlkem do sutan. Pak nechat svařit železný kříž (dřevěný by je neunesl) a nechat je taky trochu pohoupat, aby zkrotli a uvědomili si, že porušují Desatero smrtelných hříchů. Jak říkal můj kamarád: "Rubáš nemá kapsy, do hrobu si to nevezmou."Vždyť sakra při zpovědích musí vědět, že český národ je na huntě, nemá co do huby (někteří), páchají sebevraždy, kradou apod. A ještě chtějí více? To nemá logiku a jednoznačně jsem pro referendum. A Kalouska bych zabalil do sutany a poslal někam do pralesa dělat misionáře, ať si užije s ebolou.

gabreta ( 19. srpna 2014 11:55 )

Jakej smysl pro spravedlnost má asi Vlk, když chtěl katedrálu, která nikdy církvi nepatřila? Jediný v čem s Vlkem souhlasím, je že je to jako kdyby se vracely starý časy. Časy nadvlády církve nad zákony, jejich rozhodování o osudech lidí a shromažďování majetku na jejich úkor!! Nevím že by proběhly církevní restituce ani v přísně katolickým Polsku. Jen díky podvodu na voličích je kalousek umožnil u nás a v takovým rozsahu. Kdyby dal restituce jako hlavní bod volebního programu TOP09, tak by se k vládě nikdy nedostal! Pak už stačilo aby ten podvod posvětil slabej Nečas, kterej jak se ukázalo, měl jiný živočišný zájmy, než spokojenost voličů. A majetek státu je v haj.zlu a ještě si ten prolhanej šmejd Vlk otevírá hubu! Pokaždý si vspomenu na jeko lži, když nastoupil na Pražské biskupství, že církev nechce vracet žádné hmotné statky, pouze chce vrátit stavby aby mohla církev sloužit lidem!!! Dobytek jeden. Jak je vidět, Boha se nebojí

japome ( 19. srpna 2014 11:03 )

oni na to také dojedou

moiaza ( 19. srpna 2014 10:42 )

Jsme snad jediný stát ve světě, který zlodějům vrácí jejích lup! Nedej bože, aby církev převzala otěže. Toho bych se opravdu dožít nechtěl! Zlodějí, vrahové, smilníci a pedofilové u moci. Hrozná představa!

tochadda ( 19. srpna 2014 10:26 )

Vlk se chce nažrat, a ani tu kozu nám nenechá

Zobrazit celou diskusi