Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Korupčního barona Nováka propustili po třetině trestu, ve vězení ale zůstává

Novák se od soudu vrátil zpět do věznice.
 (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: dce - 
15. srpna 2014
11:17

Litoměřický okresní soud v pátek souhlasil s podmínečným propuštěním Alexandra Nováka, který si ve vězení odpykává čtyři roky za korupci. Už v roce 1999 vzal úplatek za privatizaci plynárenské společnosti. Bylo to více než 40 milionů korun.

Novák je typickým příkladem českého finančního zločince. V 90. letech se napakoval na privatizaci – akcie Severočeské plynárenské společnosti a Severočeské energetiky prodal německé firmě a za zprostředkování dostal zaplaceno v markách. V té době navíc dělal starostu Chomutova, později byl za ODS senátorem téhož obvodu.

V roce 2012 byl odsouzen na dva roky s pětiletým odkladem, po odvolání mu soud trest zpřísnil na čtyři roky a pokutu pěti milionů. Pokuta je už zaplacená, nyní musí Novák vrátit i peníze z úplatku. K tomu má Novák i sedmiletou – tedy nejvyšší možnou – podmínku. Ve vězení ale zatím zůstává. Státní zástupce totiž proti soudnímu rozhodnutí podal stížnost.

Video Přijal milionový úplatek a soud ho teď chce pustit z vězení! - Jana Ulrichová, Tomáš Polák
Video se připravuje ...


zkzkz ( 15. srpna 2014 15:04 )

kana2 ( 15. srpna 2014 13:48 )

a kde skončily ty miliony z toho úplatku ty jsou důležitější jak nějaký kriminál doufám že mu je zabavili nebo se vypařili do vzduchu

setroseuros ( 15. srpna 2014 13:32 )

 Souy trvaji vetsinou nekolik let, pak odsouej, zavrou a pak v tretine nebo v pulce pustej! Pry pro dobre chovani! a jak jinak se ma chovat clovek v base?

tarot666 ( 15. srpna 2014 13:11 )

V té době navíc dělal starostu Chomutova, později byl za ODS senátorem-tady je krásně vidět,co je česko a politika za žumpu...a jednoho kripla,co dělal předsedu ODS si 3 mil.lidí zvolilo za prezidenta,jděte fakt do řiti

sores ( 15. srpna 2014 13:11 )

takhle se to dělá v cikánském Česku, proč ne, když lidi drží hubu a krok se vším.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa