Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

5 osudových žen Robina Williamse: 3 manželky, milovaná dcera i Mrs. Doubtfire

  • 12. srpna 2014 | 11:06

    Celý svět truchlí! Oblíbený americký herec, komik, zpěvák a hudebník Robin Williams (†63) byl dnes ráno nalezen mrtev ve svém domě. Charismatický muž neměl ani přes svůj výškový handicap nikdy o ženy nouzi. Připomeňme si ale ty, které významně ovlivnily jeho život.

  • manželka Valerie Velardi

    Robin Williams se svojí první ženou Valerií Velardi
    Autor: profimedia.cz
    Jeho první ženou byla tanečnice Valerie Velardi. Seznámili se v roce 1976 v krčmě v San Francisku, kde pracoval jako barman a zároveň zde započal svou profesní kariéru jako komediální herec. Ona si zde přivydělávala na studia. Vzali se o dva roky později a měli spolu syna Zachariho.

     

    Problémy nastaly, když ji Williams podvedl s koktejlovou servírkou Michelle Tish Carter. Od té doby už jim manželství neklapalo.

  • manželka Marsha Graces

    Robin Wiliams se svojí druhou ženou Marshou Graces a dětmi
    Autor: profimedia.cz
    O deset let později si Williams začal poměr s vychovatelkou svého syna Zachariho. A ta se nakonec stala i jeho druhou ženou. Byli spolu skutečně šťastní. Narodili se jim dvě děti, dcera Zelda a syn Codyh. Společně vyprodukovali mega hit Mrs. Doubtfire - Táta v sukních, který měl premiéru v roce 1993, později dokonce založili založili vlastní produkční společnost Blue Wolf. Rozvedli se v roce 2008.
  • dcera Zelda Williams

    Robin Williams ještě touto vzpomínkovou fotkou stihl popřát své dceři k 25. narozeninám
    Autor: instagram.com
    S dcerou Zeldou měl Williams už od dětství skutečně nádherný vztah. Před necelými dvěma týdny na svém profilu pod přáním k jejím 25. narozeninám zveřejnil dojemnou černobílou fotku, na které jim to hrozně sluší.   

     

    A sociální síť teď k rozloučení s tátou, který jen několik hodin před tím pravděpodobně spáchal sebevraždu, využila i Zelda. Na Twitteru zveřejnila úryvek z Malého prince od Antoine De Saint-Exuperyho o smějící se hvězdě. K němu pak přidala vlastní vzkaz: "Miluji tě. Chybíš mi. Budu se snažit, držet se."

  • role Mrs. Doubtfire

    Williams jako nezapomenutelný Táta v sukni
    Autor: Archiv
    I když Williams za svůj život ztvárnil hodně skvělých rolí a získal Oscara, čtyři Zlaté Glóby, čtyři ceny Grammy, dvě ceny amerických scenáristů a cenu Cecil B. DeMilleho, tou nejkultovnější je určitě role dvojrole v komedii Táta v sukních. Ta se díky fantastickému, vtipnému a často i dojemnému Robinu Williamsovi stala kasovním trhákem, na který se dá dívat zas a znova. Jako paní Doubtfire, loajální britská chůva, je Williams prostě nezapomenutelný!

     

    Film ukazuje, kam až je milující otec schopen zajít, aby mohl strávit po rozvodu více času se svými dětmi. Jakmile se Daniel Hillard (Robin Williams) dozví, že jeho exmanželka potřebuje hospodyni, okamžitě se uchází o místo. Stačí perfektní paruka, trochu make-upu a šaty pro každou příležitost a Daniel se stává paní Doubtfire, loajální britskou chůvou, která je okamžitě přijata. To mu umožní začít s celou svou rodinou úplně nový život.

  • manželka Susan Schneider

    Williams si vzal designérku Schneider po čtyřleté známosti
    Autor: Profimedia.cz
    Talentovanou grafičku a designérku Susan Schneider si Williams vzal po čtyřleté známosti v říjnu roku 2011. "Ona je obrovská osobnost. Laskavá a krásná," prohlásil tenkrát o své vyvolené. A vypadalo to, že jsou spolu skutečně šťastní. Nebáli se dávat své city veřejně najevo.

     

    Ze smrti manžela je Susan samozřejmě zdrcena. "Dnes ráno jsem ztratila manžela i nejlepšího přítele, zatímco svět přišel o jednoho z nejoblíbenějších umělců a úžasných lidských bytostí. Jsem naprosto zničená. Doufám, že si jej všichni připomenou ne kvůli jeho smrti, ale kvůli momentům radosti a smíchu, které milionům diváků přinesl," komentovala jeho úmrtí.

Diskuse ke článku
.