V tom okamžiku do něj z boku narazil zezadu předjíždějící kamion. Kamion zasáhl levou přední stranu traktoru a způsobil vozidlu rozsáhlá poškození. Přívěs traktoru se pod silou nárazu převrátil a zablokoval druhý pruh vozovky, která se tak stala zcela neprůjezdnou. Kromě traktoru s vlekem a kabiny nákladního automobilu byl poškozen také přívěs kamionu, který byl ovšem v době nehody naštěstí prázdný.

Na místo vyjeli hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, dále Zdravotnická záchranná služba a Policie ČR. Po příjezdu hasiči poskytli předlékařskou první pomoc řidičům motorových vozidel. Zatímco řidič kamionu byl bez zranění, řidič traktoru si stěžoval na bolest krční páteře a ramene. Hasiči mu proto nasadili krční límec a uložili jej do vakuové matrace, načež muže předali do péče Zdravotnické záchranné služby. Poté bylo nutné minimalizovat škody způsobené uniklými provozními kapalinami z poškozených vozidel, což hasiči učinili za pomocí většího množství sorbentu.

Silnice byla uzavřena v obou směrech déle než dvě hodiny, ve 13:00 hodin byl již provoz obnoven. Kvůli znečištěnému povrchu vozovky a z důvodu bezpečnosti dalších účastníků provozu bylo v místě provedeno dopravní omezení – snížení maximální povolené rychlosti.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima HZS Královéhradeckého kraje FOTO: HZS KHK