Nemovitosti jsou na trhu už delší čas, zájem o ně ovšem není zrovna závratný. „Je tu krásně, ale jsou tu stovky turistů. Lidem to leze na nervy, a proto se tu nemovitosti moc nekupují. Soused prodával chalupu tři roky a kupce našel teprve před týdnem,“ svěřila se Blesku starousedlice z Hoštic.

Na prodej je za 2 300 000 korun dokonce znovu rodný domek Zdeňka Trošky, který před lety předělal nový majitel na penzion. Prodává se už podruhé. „Přímo za ním je domek s dvorem, kde jsme točili Slunce, seno, a kde bydleli Konopníkovi. Teď je taky k prodeji asi šest baráků,“ přiznává režisér.

Video
Video se připravuje ...

Jak se dnes žije v Hošticích? U Škopkových pes pokousal zvědavce! Petr Macek, Petr Soukup, David Malík

Nájezdy turistů

Tato chalupa, která by měla projít kompletní rekonstrukcí, je k mání za 1 700 000 korun. Podle mnohých v době krize nemovitostí jsou tyto objekty téměř neprodejné.

Starého Konopníka si přitom zahrál jeho otec Václav Troška (†80), který zemřel před třemi roky „Denně v létě je tu jeden, dva, čtyři i šest autobusů. Někdy je to hrozné, protože to jsou davy a davy,“ potvrzuje i nejstarší obyvatelka Marie Pilátová (93) představitelka Konopníkové, které už je také popularita obce na obtíž.

Video
Video se připravuje ...

Slunce, seno, 30 let! Vzpomíná 15 žijících herců a tvůrců! Blesk TV

Chátrající fara

Prodává se i zruinovaná barokní fara, která narozdíl od té, kde se scházely místní drby k faráři Otíkovi, chátrá. Katolická církev za ni chce 950 tisíc. Kdysi ji chtěl koupit i malíř Kristian Kodet (66), nakonec si koupil podobně barokní faru na Táborsku, kterou luxusně zrekonstruoval.

170
Takový je počet stálých obyvatel Hoštic.