Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zázrak z Gazy skončil smutně: Dítě vyjmuté z břicha zabité matky zemřelo

Autor: ljš - 
1. srpna 2014
17:15

Zázrak uprostřed kruté války. O holčičce zachráněné z břicha matky, která zemřela v sutinách domu sestřeleného raketou, mluvil celý svět. Teď jej ale obletěla tragická zpráva, miminko po týdnu zemřelo.

Po necelém týdnu zemřela palestinská holčička, kterou se podařilo v Pásmu Gazy porodit rychlým císařským řezem, když její matka byla už mrtvá. Podle lékaře z porodního oddělení v nemocnici v Chán Júnisu se stav dítěte umístěného do inkubátoru zkomplikoval při výpadku elektřiny.

"Kyslíkové trubice nefungovaly dobře a museli jsme ji několikrát manuálně resuscitovat," sdělil dnes lékař Abdal Karím Bavád agentuře AFP.

Holčička se narodila minulou sobotu císařským řezem provedeným na ženě, která přišla o život při izraelském útoku na její dům. Dostala matčino jméno Šajma.

Císařský řez byl proveden, když třiadvacetiletá těhotná Palestinka byla podle lékařů už deset minut klinicky mrtvá. Doktoři zjistili, že srdce plodu stále bije a rozhodli se dítě zachránit. Dítě ale už v děloze trpělo nedostatkem kyslíku. Sdělovací prostředky, které o tomto případu informovaly od minulého týdne, hovořily o zázraku z Gazy.

Konflikt v Pásmu trvá od 8. července. Dnes ráno mělo začít platit třídenní příměří, které se ale zhroutilo po 90 minutách. Radikálům z Hamasu se podařilo přepadnout izraelské vojáky a jednoho zajmout, Izrael pokračoval v bombardování pásma. Konflikt má na 1500 palestinských obětí, na straně Izraele je 66 mrtvých, z nichž 63 byli vojáci.

itartas ( 16. srpna 2014 21:05 )

janka...máš pravdu...zlatíčko, kam by se to narodilo!

frantacizek ( 1. srpna 2014 21:15 )

no tak stejně by to byl džihádista a s bombama okolo pasu by to odpálil v nějakém davu. tam je každý retard jako vy z Plesku

alna ( 1. srpna 2014 19:30 )

janka69 ( 1. srpna 2014 19:21 )

Čo by toho malého anjelika čakalo , keby prežilo ? Radčej si ho mama zobrala k sebe a už im nič nechýba....

Zobrazit celou diskusi