Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Lyžař jí zabil manžela, půl milionu nedostala

Autor: jp - 
1. srpna 2014
22:52

Když předloni v březnu její manžel lyžoval v Orlických horách, netušila ještě, že to bude jeho poslední dovolená. Manžela jí zabil jiný lyžař. Vdova od soudu ale odešla s nepořízenou. 

Půl miliónu žádala Dana D. (57) po lyžaři Karlu Č. (32), který usmrtil jejího muže Jaroslava D. (†61). Starší muž stál na sjezdovce v Říčkách a fotil, když došlo k tragickému střetu. Jednání u pardubického krajského soudu ale skončilo pro vdovu nezdarem. Žalobu stáhla.

Od požadavku na odškodné Dana D. upustila poté, co jí soudce dal najevo, že nemá šanci uspět. Jako důvod uvedl smírnou dohodu, kterou uzavřela u předchozího projednávání odškodnění u okresního soudu v Ústí nad Orlicí. V ní bez námitek již akceptovala částku 107 tisíc korun. Na další požadavek by proto soud nepřistoupil.

Vdova žalobu na půl miliónu korun vysvětlovala jen tím, že se na dalším odškodném s žalovaným a jeho advokátem dohodla ústně. Neměla to však jak dokázat. A protistrana její slova nepotvrdila. Bylo vidět, že ji to rozlítilo. Na závěr pak rezignovaně pronesla: „Jsem blbá, že jsem naběhla a nemá to dál cenu. Manžela už chci ale nechat v klidu. Život už mám stejně zkažený. Já se s tím ale nějak poperu. A oni ať se poperou se svým svědomím,“ promluvila Dana D. k žalované straně.

K nehodě došlo předloni 21. března v Říčkách v Orlických horách. Karel Č. (32) sjížděl černou sjezdovku. Prý najel 60kilometrovou rychlostí na hranu v úmyslu si skočit. Dole stál Jaroslav D. (61), kterého viděl na poslední chvíli. Při střetu lyžař utrpěl těžké zlomeniny. Turista zemřel na poranění mozku. Na nehodě měli oba svůj podíl viny. Nezaměstnaného Karla Č. soud potrestal podmínkou za usmrcení z nedbalosti.

peterwilliams ( 2. srpna 2014 10:35 )

at je rada aspoň za neco

anka ( 1. srpna 2014 23:10 )

- tim, ze od neho vzala penize....byl konec jejiho soudniho pripadu. Ale to ji mel rict pravnik a ne ji uctovat a dmychat v ni presvedceni, ze muze dostat vic....

Zobrazit celou diskusi