Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Očité svědectví: Únosci kroužili u nemocnice dvě hodiny!

Autor: dce - 
1. srpna 2014
11:07

Co předcházelo šokujícímu únosu teprve 3měsíčního chlapečka přímo z kočárku v motolské nemocnici? Únosci si vše předem velmi dobře naplánovali. Důkazem je i výpověď očitého svědka, který popsal, že auto únosců se v okolí nemocnice nacházelo už dvě hodiny před únosem.

Čtvrteční odpoledne se pro pražskou nemocnici Motol stalo až nepříjemně rušné a doslova horor si prožila mladá maminka. Krátce před půl třetí bylo z čekárny ortopedie unesena teprve tříměsíční miminko. Pachatelka, kterou policisté chytili pouhých šest minu po začátku zásahu, byla domluvená se svým přítelem. Celý únos byl připravený – v autě, ve kterém muž čekal, byla totiž i autosedačka a lahve s kojeneckou výživou.

V internetových diskuzích se objevilo svědectví muže, který viděl únosce v okolí motolské nemocnice už dvě hodiny před zločinem. Automobil dvou únosců byl svědkovi hned podezřelý. Prorezlá Felicie se po Plzeňské šinula pomalu, byl nucen ji předjíždět. K motolské nemocnici ale svědek zahýbal s únosci v závěsu. „Ta felda mě zaujala na první pohled. Vzadu jsem si všiml autosedačky a vpředu dvě dospělé osoby, které se právě vrátily z dovolené. Ten kontrast bílé tričko a ta opálená ruka. To nešlo přehlídnout. Měl jí z okénka venku,“ popsal v diskuzi svědek.

S přibývajícími informacemi se čin mladého páru zdá stále víc a víc úkladný. O co ale šlo? Únoskyně s matkou dítěte zapředla rozhovor, ze zcela jistým záměrem, aby jí dítě svěřila. Působila mile, a tak to pro matku nebyl problém. Navíc, čekárna oddělení byla zaplněná. Žena si musela počínat neskutečně sebevědomě, když s dítětem odešla. Co za celým zločinem ale stálo, je stále ve vyšetřování.

Máte o únosu víc informací? Znáte rodiče uneseného chlapečka nebo únosce? Ozvěte se na mail tip@blesk.cz nebo na telefonní číslo 724014586

chanel5 ( 1. srpna 2014 13:17 )

Chtěli dítě prodat?

Zobrazit celou diskusi