Rychtáře soud odsoudil za napadení Zdeňka Macury (40) loni v létě a to k 80 hodinám veřejně prospěšných prací. "Jelikož pan Rychtář podniká v oboru Ostraha objektů a osob, nejspíš kvůli tomu, že nad ním byl vynesen rozsudek, přijde o koncesi," prozradil deníku Aha! zdroj z Rychtářova okolí.

"Živnostenský úřad posuzuje před udělením koncese beztrestnost žadatele a ta je povinná i během využívání koncese. Pokud je nad někým vynesen rozsudek, soud ho zašle i živnostenskému úřadu a ten pak posuzuje, zda lze koncesi ponechat, či ji musí odebrat z důvodu porušení podmínek podnikání", řekla deníku Aha! zaměstnankyně živnostenského úřadu.

Jedinou možností, jak si nechat své podnikání, je pro Rychtáře přepsání firmy na někoho jiného. Jenže ouha. Jediný příčetný člověk, který s Rychtářem vydrží sdílet stejnou místnost, je jeho syn Jan. A ten se rovněž účastnil napadení Macury, takže si nese stejný trest, jako otec. A druhý syn plánuje Rychtáře žalovat za pošpinění jména. Vypadá to, že s Rychtářem to půjde brzy z kopce...