Na koncertě, který se svojí kapelou Team odehrál v rámci festivalu Benátská! dostal slovenský zpěvák nutkavou potřebu se vyjádřit k módnímu stylu Miloše Zemana (69). Zámečníka z Jablonce nad Nisou Josefa Pluhaře to naštvalo a napsal dopis adresovaný zpěvákovi, který má Blesk k dispozici. Popisuje tam Haberovo chování a výroky, za něž žádá veřejnou omluvu.

Napadal i první dámu

„Začal jste se nevybíravě otírat o hlavu našeho státu a jeho choť. Nakonec jste oba přirovnal k východoslovenským prostoduchým obyvatelům tamějších slumů,“ píše muž a dodává, že Habera »bezdůvodně napadal duševno a fyzický vzhled pana Zemana a jeho manželky«.

Pisatele, který prý není voličem Zemana, to naštvalo zejména proto, že zpěvák je Slovák a na návštěvě cizí země uráží prezidenta.

Ať se stará o hudbu

Sám Habera známý svými provokativními výroky vše přiznal. „Ano, řekl jsem, že se pan prezident Zeman špatně obléká. Měl by si někoho najít, kdo by mu pomohl,“ reagoval pro Mladou frontu DNES. Může ale mít radost, že se teď jeho jméno skloňuje na Hradě.

„Mohu potvrdit, že Kancelář prezidenta republiky tento dopis obdržela. Panu Haberovi bych chtěl doporučit, aby se soustředil na svou uměleckou činnost a zbytečně nezabíhal do oblasti módní policie,“ vzkázal mu totiž přes Blesk Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.