Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Za rok mají na kontě 537 obětí: Malajsijské aerolinky změní název a budou létat dál!

Autor: tp, luz - 
27. července 2014
20:10

Aerolinky, pod jejichž křídla patřil ztracený let MH370 a sestřelené letadlo na Ukrajině s označením MH17, čeká změna. 537 mrtvých nebo zmizelých za rok je přeci jenom trochu moc, a tak se vedení rozhodlo pro změnu. Změní název firmy a létat budou dál. Ihned po pádu letadla jim totiž klesly tržby o 11 %.

Malaysia Airlines, aerolinky, které přišly o 537 lidí ve svých letadlech během půl roku, chtějí změnu. Nabízí se jim několik možností a zvažují, které uvedou v praxi. Nejprve se jim ztratil let MH370 s 239 lidmi na palubě. Letoun se už nikdy nenašel a je málo pravděpodobné, že někdo mohl tragédii přežít.

Ani ne půl roku poté přišly stejné aerolinky o další letadlo. Tentokrát o MH17, které podle předběžného vyšetřování sestřelili separatisté nad Ukrajinou, kdy si letoun spletli s jiným. Oba incidenty jsou náhodné, ale i tak vedení firmy zvažuje celkovou restrukturalizaci. Jestli k ní dojde, to je nyní otázkou.

Na stole mají několik možností, jak z dané situace vyjít, ovšem v tuto chvíli může být každé rozhodnutí společnosti, která přepravuje 50 tisíc lidí denně a zaměstnává 20 tisíc lidí, osudné! "Máme na stole několik možností, ale všechny zahrnují vytvoření letecké společnosti vhodné pro nový začátek," řekl jeden z čelních představitelů společnosti. Prozatím se jedná o změně jména a novém začátku. Ve zkratce udělat tlustou čáru za incidenty a začít s čistým štítem.

V návrhu změn nejsou jen vnitřní záležitosti, ale dojde k přehodnocení současných tras letadel tak, aby se pokud možno vyhnula nebezpečným oblastem a místům, kde by se mohl ztratit další let podobně, jako tomu bylo u MH370.

andorea ( 27. července 2014 21:47 )

Změna nepomůže. Stejně všchni budou vědět, co je to za původní společnost. A až se na to zapomene, tak by se stejně pomalu zapomnělo i na ty tragédie.

itartas ( 27. července 2014 21:10 )

Nic není náhodou, proč se ztratilo zrovna malajsijské letadlo,proč sundali na UK opět jejich letadlo. To už není náhoda, to je úmysl. Komu pak jde o to dát Malajsii ty ty ty a hlavně za co? Já osobně to tuším......komu nejde Malajsie na ručku!

Zobrazit celou diskusi