Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zfetovaný Němec (27) ujížděl k Táboru: Pod vlivem drog řídil i se zákazem!

Čeští policisté zastavili německého řidiče, který jel příliš rychle a pod vlivem drog
Čeští policisté zastavili německého řidiče, který jel příliš rychle a pod vlivem drog  (Autor: Policie ČR)
Autor: simao - 
25. července 2014
13:43

Čeští policisté zastavili německého "závodníka", řidiče (27), který se na trase České Budějovice - Tábor řítil rychlostí 162 km/h. Mladík nejen že překročil povolenou devadesátku, navíc řídil i přes probíhající zákaz řízení. A především pod vlivem drog!

Dechová zkouška mu sice nic neprokázala, ale drogový test odhalil amfetamim a metamfetamin! Sedmadvacetiletý Němec se řítil po českých okreskách zfetovaný, nikomu se naštěstí nic nestalo. V momentě měření jel rychlostí 162 kilometrů za hodinu.

"Silnici I/3 si spletl se závodní dráhou ve středu večer krátce před půl devátou mezi obcemi Ševětín a České Budějovice. Na úrovni obce Chotýčany jel s vozidlem Opel Zafira rakouské registrační značky nepřiměřenou rychlostí 162 km/h a svou jízdou mohl ohrožovat další účastníky silničního provozu," řekl idnes.cz mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Německý "závodník", který měl navíc platný zákaz řízení, skončil v policejní cele. Byl již propuštěn na svobodu, bylo s ním však zahájeno trestní řízení.

Kontrolu na řízení pod vlivem návykových látek přitom prováděli v posledních dnech i policisté ze Středočeského kraje. V Kladenském okrese zjistili tři řidiče, posilněné na cestu alkoholem nebo drogou. "Policie opakovaně upozorňuje řidiče, že jízda pod vlivem návykových látek je velice nebezpečná a pokud řidič, který požil návykovou látku usedne v tento okamžik za volant, vystavuje do nebezpečné situace sám sebe, ale i spolujezdce, ostatní řidiče i chodce. V tento moment se stává dopravní prostředek zbraní a je ohrožen život a zdraví všech účastníků silničního provozu," uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi