K nehodě došlo v obci Královec ve středu odpoledne, krátce po 18. hodině. "Po příjezdu na místo muži zákona provedeným šetřením zjistili, že nedaleko jednoho z místních domů došlo na silnici I. třídy ke srážce osobního motorového vozidla značky Toyota s jedenáctiletou dívenkou, která jela na jízdním kole," uvedl Policejnímu deníku policejní mluvčí Udo Ertner.

"Řidička osobního motorového vozidla i přes veškerou snahu nedokázala střetu s cyklistkou, která vjela do vozovky z místa ležícího mimo komunikaci, zabránit," pokračoval mluvčí. Dechová zkouška byla u řidičky negativní, hmotná škoda se vyšplhala na 62 tisíc korun.

Pro holčičku byl vyslán vrtulník Letecké záchranné služby a převezl ji do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. "Policie České republiky by chtěla tímto požádat všechny rodiče, aby svým ratolestem v průběhu prázdnin alespoň několika slovy připomenuli, jak se chovat v silničním provozu. V době letních prázdnin se na bicyklech, kolečkových bruslích či pěšky na pozemních komunikacích pohybuje velký počet dětí. Žádáme proto rovněž i všechny řidiče, aby jezdili opatrně a brali ohled na zvýšený počet nezletilců na silnicích," doplnil mluvčí Ertner.

V úterý totiž došlo k tragédii v Krnově, kde auto srazilo dva chlapce. Alan (†5) zemřel, jeho kamarád (6) skončil v nemocnici. Jeho stav je stabilizovaný, měl by být v pořádku. Podle policie jel řidič automobilu po hlavní silnici a děti na ni vjely z vedlejší.

Fotogalerie
4 fotografie