Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pomáhat a chránit? Ale kdeže... Pinkat si a vyblbnout se!

Autor: Jan Doležal - 
25. července 2014
05:03

To je síla! Místo toho, aby pomáhali a chránili, pletou si službu s pingpongovým mačem. Pohotový čtenář Blesku natočil dva poděbradské policisty, jak si ve službě pinkají. Jako pálky jim posloužily terče, kterými zastavují auta. Chování policistů už řeší jejich šéfové.

Čtenář Blesku spatřil sportovně založené strážce zákona 6. července odpoledne. „Myslel jsem, že špatně vidím. Dva policajti v uniformách u silnice a místo toho, aby kontrolovali auta, hrají s plácačkami ping pong. Nejdřív se mi zdálo, že si pinkají šiškami ze stromu, pak to ale vypadalo jako kus zmuchlaného alobalu, nebo co. Lesklo se to,“ popisoval čtenář Blesku.

Policisté se podle něj jeli očividně někam »zašít«. Vybrali si ulici, kudy auto projede prý málokdy. „Jezdí tam většinou jen místní, nebo ti, kteří cestu dobře znají,“ vysvětloval autor videa.

Oba strážci zákona jsou teď na dovolené. Jakmile se vrátí do práce, jejich nadřízení s nimi zahájí kázeňské řízení. „Celou věc jsem si nechal prověřit. Policisté byli v uvedenou dobu tam, kde měli být. Faktem však je, že chvíli, kdy nejela žádná auta, si krátili nevhodným způsobem,“ potvrdil Blesku Marek Jirouš, šéf nymburské policie, pod kterou poděbradská služebna patří.

Provinilci mohou počítat s písemným napomenutím, v horším případě s finančním postihem. Ten může znamenat srážky z platu až do výše 25 % po dobu tří měsíců.

Blesková zpráva: Oba muži mají za sebou 15 let služby.

Podobné případy

Srpen 2009
Ostrava
Celkem 36 ulejváků ve službě odhalilo sledovací zařízení ve vozech ostravské městské policie. Některé to stálo uniformu.

Září 2010
Kutná Hora
Policisté zaparkovali služební auto před vraty do rodinného domu a odešli na oběd. Z domu nemohl nikdo vyjet.

Srpen 2012
Dolní Benešov-Zábřeh
Policisté místo toho, aby dohlíželi na bezpečnost ve městě, v poklidu spali ve služebním voze.

Video Policisté si pinkali ve službě. - čtenář Blesk.cz
Video se připravuje ...


akko ( 26. července 2014 08:58 )

...to neni prace...fizl nepracuje,fizl otravuje pracujici lidi...a nikoho nepomlouvam...je to pravda,jen se to malokdo odvazi rict...fizla muze delat jen specialni sorta lidi..."nic neumim,nic nejsem,nic neznamenam,dejte mi prosim vas uniformu,at muzu aspon neco delat"...

topl ( 26. července 2014 08:44 )

Za ty ubohý prachy co berou se nedivím , že to mají na háku !

violahorska ( 25. července 2014 22:46 )

Zajímala by mě pracovní morálka autora videa... Soudím na lempla 1. třídy. Od jiných však požaduje výkon na 100 %. Kluci si plnili své povinnosti, jen si krátili čas (jsou to taky jen lidé - asi si měli raději navzájem honit vašky). Dotyčný autor - chudák - je zřejmě potomkem fízlů, udavačů, kteří byli a jsou pohromou našeho národa.

zaviracispendlik ( 25. července 2014 19:11 )

přestávka je půl hodiny a tak místo kafe si zahráli

girasole. ( 25. července 2014 18:01 )

Ale notak, odhàneli mouchy bo narazili na dolicny predmet v houstì

Zobrazit celou diskusi