O včerejším útoku na bezdomovce jsme informovali zde: http://policejnidenik.cz/foto-policiste-prosetruji-umrti-bezdomovce-u-stanice-metra-hradcanska/

Detektivové z druhého oddělení krajského ředitelství zadrželi včera v odpoledních hodinách v Nebušicích čtyřiatřicetiletého recidivistu podezřelého z brutálního útoku na bezdomovce v blízkosti zastávky Hradčanská na Praze 6. Od včerejšího rána kriminalisté velmi intenzivně pátrali po agresivním muži, do pátrací akce se navíc zapojili jak městští strážníci, tak i například pracovníci dopravního podniku, ale i široká veřejnost.

Vedoucí 2. oddělení obecné kriminality mjr. Mgr. Jiří Zábrodský k případu dodal: „Policisté přijali na tísňové lince desítky poznatků k podezřelým osobám, které ovšem nakonec nevedly k samotnému zadržení. Detektivové k vytipování totožnosti a pohybu podezřelého po Praze využili svých dlouholetých zkušeností včetně osobní a místní znalosti. Dopadený recidivista byl během zadržení ozbrojený nožem a vůči zasahujícím policistům se choval agresivně“.

Recidivista skončil v budově krajského ředitelství, kde ho vyšetřovatel vyslechl a poté obvinil ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Během výslechu pak kriminalistům sdělil, že se s mrtvým mužem osobně znali a motivem útoku byl dluh asi 350 korun. Podle předběžných výsledků soudní pitvy zemřel napadený muž v důsledku vážného poranění vnitřních orgánů.

Obviněný muž má podle kriminalistů bohatou trestní minulost. Od roku 1997 byl celkem sedmkrát soudně trestaný nejen za majetkovou, ale i násilnou trestnou činnost. Policisté například z rejstříku trestů zjistili, že útočník měl na svědomí trestné činy jako výtržnictví, loupeže, ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování nebo krádeže vloupáním do objektů.

Vyšetřovatel umístil recidivistu do policejní cely v Kongresové ulici a ještě během dnešního dne podá státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO: Policejní deník