Psal se 22. červenec 2013 a vévodkyně Kate (32) byla v doprovodu manžela, prince Williama (32), převezena do nemocnice St. Mary, kde v 16:24 londýnského času princátko porodila. George přišel na svět s váhou 3,8 kilogramu a o den později ho pyšní rodiče představili poprvé světu.

Od té doby princátko stačilo doprovázet své rodiče na cestě po Austrálii a Novém Zélandu, kde bylo za hlavní hvězdu. V maminčině náručí už se ale příliš nezdržuje – od chvíle, co se naučilo chodit, běhá ostošest a jeho rodiče s ním.

A jak vypadal jeho tatínek a dědeček, když slavili své první narozeniny? Podívejte se!

George

Rodiče Kate najali renomovanou »párty firmu« a vnoučkovi Georgeovi už minulý pátek uspořádali ryze soukromou oslavičku inspirovanou animovanou pohádkou Svět Petra Králíčka...
Autor: profimedia.cz, EPA
První narozeniny: 22. července 2014

Jak slavil? Rodiče Kate najali renomovanou »párty firmu« a vnoučkovi už minulý pátek uspořádali ryze soukromou oslavičku inspirovanou animovanou pohádkou Svět Petra Králíčka... Mezi dárky nechyběl třeba dřevěný vláček či oblečení. Další párty dnes čeká George v Kensingtonském paláci, tu pro něj vystrojila maminka Kate.

Stalo se v r. 2014: To všichni vědí – na Ukrajině sestřeleno civilní dopravní letadlo, z čehož může kvůli zjevnému zapojení Rusů vyústit i velký mezinárodní konfl ikt.

Táta William, vévoda z Cambridge

První narozeniny strávil William bez rodičů. Charles a princezna Diana byli na ofi ciální návštěvě v Kanadě a o Williama se tak staraly chůvy.
Autor: profimedia.cz, EPA
První narozeniny: 21. června 1983

Jak slavil? První narozeniny strávil bez rodičů. Charles a princezna Diana byli na ofi ciální návštěvě v Kanadě a o Williama se tak staraly chůvy.

Stalo se v r. 1983: Tehdy sovětské stíhačky sestřelily civilní dopravní letadlo (korejské, 269 obětí). Skončil seriál M.A.S.H., v McDonaldu se začaly smažit nugety a Jarmila Kratochvílová zaběhla dodnes platný svěťák na 800 m (1:53,28 min.).

Děda Charles, princ z Walesu
Princ Charles vážil po prvním roce života přes 11 kilo, měl šest zoubků a začínal dělat první krůčky.
Autor: profimedia.cz, EPA

První narozeniny: 14. listopadu 1949

Jak slavil? Vážil přes 11 kilo, měl šest zoubků a začínal dělat první krůčky. I on před sfouknutím svíčky na dortu absolvoval focení oficiálních snímků s rodiči.

Stalo se v r. 1949: Bylo založeno NATO, prvně zasedala RVHP i Rada Evropy a v Řecku po pěti letech skončila občanská válka. Zlín přejmenovali na Gottwaldov a Emil Zátopek překonal poprvé světový rekord v běhu na 10 000 m.