„Měl jsem štěstí na spolužáky a kamarády. Žili jsme naplno, byl to kolikrát pěknej hukot!“ vyprávěl Václav Sloup, který nečekaně zemřel v sobotu odpoledně. „Vašek byl třídní komik,“ zavzpomínal na oblíbeného spolužáka Ladislav Mrkvička.

Sloup prý patřil mezi oblíbence profesora Nedbala. „Říkal mu Vašíku a my mu to všichni záviděli,“ přiznal Mrkvička. „Taky jsme chtěli být jeho oblíbenci,“ dodal herec s nostalgií. Po studiích ztratil se Sloupem stálý kontakt. „Točili jsme spolu nějaký ten biograf, ale třeba v seriálu jsme se pak už nesetkali,“ vysvětlil Mrkvička. Na spolužáka zavzpomínala i Jana Drbohlavová (73), slavná učitelka ze Saxany: „Bylo to sluníčko, výborný kluk. A taky skvělý herec, škoda ho,“ řekla smutně herečka.

Video
Video se připravuje ...

Václav Sloup (+78) před smrtí: Pil víno a nepoznal kamarády! Hana Höschlová, Ladislav Křivan

Zesnulý herec patřil vedle dalšího spolužáka Jiřího Bednáře, který skonal loni v listopadu, ke skalním kamarádům Jiřího Krampola. Byli si velice blízcí. „Letos na jaře umřela další spolužačka Jana Kasanová. Je mi z toho strašně smutno. Nečekal jsem, že Vašek umře, chystal jsem se za ním, až poleví ta vedra,“ přiznal Krampol.

Další Sloupovy spolužáky a jejich osudy naleznete v galerii.
Fotogalerie
15 fotografií