Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Z politika hostinský? Rath pronajímá restauraci za 60 tisíc měsíčně!

David Rath si v Hostivici vybudoval restauraci
David Rath si v Hostivici vybudoval restauraci  (Autor: Archiv Blesku, Reprofoto TV Nova)
Autor: ex - 
15. července 2014
00:00

Z korupce obviněný exposlanec David Rath (48) si v centru středočeské Hostivice vybudoval restauraci. A teď pro ni hledá nájemce. On sám totiž netuší, jak dopadne soud. Ten mu může na podzim napařit i 12 let.

Jak budoucí restaurace vypadá? Za velkými okny žluté budovy jsou prostory s cihlovým obložením a dřevěnými podlahami.

Polorozpadlý domek podle Českého rozhlasu bývalý středočeský hejtman zrekonstruoval se svou přítelkyní Renatou Horkou (46). Už dva měsíce je objekt hotový, teď zbývá jen restauraci zprovoznit. K tomu ale potřebuje budoucí nájemce 60 tisíc měsíčně. Tolik totiž Rathova rodina za nájem požaduje.

Sám exposlanec chce zůstat jen investorem. Těžko říct, jestli by to tak zůstalo po návratu z vězení či v případě osvobození od obvinění. Ratha zadržela policie v květnu 2012. Více než rok pak strávil ve vazbě. Podle obžaloby se měl podílet na korupci při stavebních zakázkách a tendrech na modernizaci nemocnic.

sores ( 16. července 2014 10:51 )

Moc hezká vilka jen co je pravda. Jestli půjde do lochu, no necháme se překvapit! Max. dostane polovinu jestli vůbec z toho co píše Pleskáč.

alla ( 16. července 2014 00:13 )

Doufám, že ten dům koupil, až teprve, když ho za státní peníze dal do pucu...a restaurace...neprodávají se tam krabice sedmiček???

abcd.adcb ( 15. července 2014 22:05 )

Ten bude mít byznys rozjetý dřív, než tobě začnou nalejvat pivo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa