„Byla to neděle a měl jsem výjezd jako hasič na roj včel. Přítelkyně Lucka řekla, že pojede za mnou svým autem. Pak jsme chtěli na výlet. Jenže po cestě jsem najednou viděl, jak ji auto vytlačilo ze silnice a ona narazila čelně do stromu. Byly ty nejhorší okamžiky v mém životě,“ vybavuje si Josef Rychtář junior události osudného dne. „Přiběhl jsem k jejímu autu a naštěstí jsem nezpanikařil, protože mám výcvik jako hasič. Vytrhl jsem přední sklo a dostal Lucku ven,“ popisuje Pepa tichým hlasem emotivní chvíli, kdy bojoval o život své přítelkyně.

Po příjezdu sanitky rozhodl lékař přivolat vrtulník. „Když už byla Lucka naložená v sanitce, najednou přišla zástava srdce a lékaři doslova bojovali o její přežití,“ pokračuje mladý Rychtář ve vyprávění: „Když ji odvezli do nemocnice, vydal jsem se za ní a tam mi lékař prozradil, že nikdo neví, jak to dopadne. Jestli bude vůbec chodit, nebo jestli nebude do konce života postižená...“

Doma pak Pepu čekala ledová sprcha od táty Rychtáře! „Řekl mi, že se byl na místě nehody podívat a beztak jsme tam nějak blbli a můžu za to já,“ převyprávěl otcova slova syn. „Nehoda se pak vyšetřovala a byla odložena, protože podezřelý se odvolal na osobu blízkou a nebyli další svědci. Dodnes jsem se ale nesmířil s otcovou krutostí. Používá to obvinění, aby mi ublížil,“ stýská si Josef Rychtář junior.

Po tragédii přijde svatba

Zpovědi Josefa Rychtáře juniora pro Blesk byla přítomna i jeho přítelkyně Lucie. Po celou dobu jen smutně přikyvovala. Úsměv na tváři se jí vrátil, až když se podělila o radostné zprávy. „Plánujeme svatbu i miminko a víme, i kvůli té nehodě, že spolu budeme celý život,“ prozradila Rychtářova nastávající snacha.