Včera krátce po poledni se Josef Rychtář psychicky zhroutil a vydal se na místo tragédie, kde jeho manželka Iveta Bartošová skočila pod vlak. Na koleje se vydává pokaždé, když ho přepadne nesnesitelná bolest ze ztráty své ženy. Jeho kroky ale následoval kamarád Standa, který se obával toho nejhoršího. Podle informací Blesk.cz se domníval, že chce Rychtář spáchat sebevraždu po vzoru Bartošové.

„Byli jsme přivoláni k ulici Za Nadýmačem k psychicky rozrušenému muži. Na místě posádka zjistila, že muž je bez potíží a byl předán policii,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Zhrouceného vdovce našli na kolejích v Uhříněvsi.

Uprostřed vlakové trati ho spatřili i policisté. Jen co je Rychtář zbystřil, zvedl se a chtěl odejít. Navíc svým vysedáváním na kolejích porušil zákon.

"Včera v 14:45 vysílal dozorčí hlídku místního oddělení k železničnímu přejezdu u starého mlýna, kde se měl v kolejišti nacházet muž. Nalezli tam muže ročník 1958 společně s hlídkou městské policie, která se mu věnovala. Ti ho našli uprostřed kolejí. Když je viděl, tak z kolejí odešel. Odmítal se se strážníky bavit. Po příjezdu policie muž začal odcházet pryč. Policie ho ale zastavila a vyzvala k prokázání totožnosti. Rovněž ho vyzvala, aby řekl, co tam dělá. On se prý šel podívat na místo, kde zesnula jeho manželka, a neviděl nikde ceduli, která by vstup zakazovala. Jenže porušil zákon o drahách," uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová s tím, že nyní se Rychtář bude muset zpovídat ze svého přestupku příslušným úřadům.