Bojí se totiž, aby si někdo nemyslel, že už nemohl dočkat času a postavil kříž opět bez povolení.

To, že tam malá vzpomínka na zpěvačku stojí, zjistil úplnou náhodou. „Byli u mě lidé ze Slovenska. Chtěli se jít na místo podívat,“ vysvětlil vdovec, jak zjistil přítomnost nevítaného křížku. „A protože jsem v ten den, tedy v úterý, byl na hřbitově, měl jsem v kapse svíčku, řekl jsem si, že ji tam zapálím, a našli jsme tohle,“ prozradil Blesku Rychtář, který posléze zjistil, že kříž u kolejí stojí už od soboty!

„Okamžitě jsem kontaktoval člověka, který mi vyřizuje povolení, a říkal, že už je veškeré šetření téměř u konce. Bojím se, aby mi neznámý fanoušek nezhatil výstavbu mého pomníčku,“ řekl Rychtář, který nemá absolutně žádné tušení, kdo dřevěný křížek s bílými růžemi ke kolejím dal. Navíc stojí přesně na místě, kam ho původně vdovec chtěl postavit.

Třetí kříž pro zpěvačku

S uctěním památky Bartošové se roztrhl pytel. Jako první nechal Rychtář vyrobit velký dubový kříž s iniciálami a datem smrti. Ale Ivetin fanoušek Petr Veselý se nenechal zahanbit a z prkýnek svépomocí vyrobil kříž vlastní. Jeho umístění však vdovec hned zatrhl. Teď se objevil v pořadí už třetí a vyroben byl také podomácku. Rychlosvorkami byla na kříž upevněna kytice umělých bílých růží.