Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Důchodkyně bojuje s manželkou exposlance Lukši: Na dům jí spadly její stromy!

Autor: Ivana Žáková - 
8. července 2014
05:01

Zoufalství a bezmoc jsou denními pocity Bohuslavy Asmusové (71). V květnu na její chatu spadly dva smrky a zničily ji. Stromy patří manželce starosty a exposlance Pavola Lukši (TOP 09), která se nemá k nápravě škod.

„Tu hrůzu mám stále před očima. Z představy, že bych v ložnici, ze které nic nezůstalo, zrovna spala, mrazí. Chatu mi zničily stromy vážící minimálně tunu,“ řekla Blesk.cz Bohuslava Asmusová. Domek s nádherným výhledem na Lysou horu postavila s rodiči už před 50 lety.

Blesk.cz viděl spoušť, kterou kmeny na chatě napáchaly. Stalo se tak v polovině května při vichřici. Střecha je zničená, v ložnici leží části stromů. Chata včetně zařízení je zdevastovaná natolik, že pobyt v ní je nebezpečný.

Nejhorší na všem je, že majitelka všechny stromy doposud neodstranila, čímž paní Asmusové vznikla další velká škoda. „Chata den po dni chátrá. Dírou ve střeše teče voda, objevila se i plíseň. Nemohu ani uklízet,“ říká Bohuslava Asmusová.

Na její opakované prosby nechala Jaroslava Lukšová spadlé stromy odstranit. Ovšem jen kolem chaty a podivným způsobem. „Nabídla chatařům, aby si stromy pořezali a vzali. Vůbec jsem o tom nevěděla. Napáchanou spoušť to ale vůbec neřeší, protože stromy uvnitř chaty, v ložnici, zůstaly,“ dodala paní Asmusová.

Majitelka lesa Jaroslava Lukšová tvrdí, že učinila vše, co bylo možné. „Neschůdnost terénu nedovoluje stromy z pozemku odstranit jiným způsobem, nežli postavením lanovky, kterou se to vytáhne nahoru. Není ale jednoduché sehnat firmu, která by tyto práce provedla,“ vyjádřila se Lukšová.  

Majitelka lesů Jaroslava Lukšová je manželkou „Robina Hooda z Čeladné“. Do takové role se pasoval její manžel a kontroverzní starosta obce Pavol Lukša, místopředseda TOP 09, věrný spojenec Miroslava Kalouska a uhlobarona Stanislava Prose. Právě díky němu vybudoval z rekreační Čeladné moravské Beverly Hills. Půjčil si ve Švýcarsku tři miliony dolarů a Pros mu ručil.

slowakslowak ( 8. července 2014 19:03 )

 http://www.mucl.cz/cz/urad-a-samosprava/mestsky-urad/zivotni-situace/zivotni-prostredi/zavazne-sta novisko-k-umisteni-stavby-do-vzdalenosti-50-m-od-okraje-lesa.htmlPodobny problem jsme resili u nas viz.

slowakslowak ( 8. července 2014 19:00 )

 Stupidni clanek a vetsina stupidnich i prispiva svymi nazory. Jsou videt neznalosti zakonu.

illis ( 8. července 2014 18:36 )

tuning Je vidět, že tahle dvojka je v Čeladné hodně oblíbená .

illis ( 8. července 2014 18:34 )

sanfter Takoví se drží zuby nehty, kamarád kamarádovi ruku myje .

illis ( 8. července 2014 18:31 )

moiaza Přesně tak, zvlášť když to hodně sype .

Zobrazit celou diskusi