Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojemný příběh nemocného chlapce: Honzík (8) má rakovinu krve, ale sebrali mu peníze!

Autor: shp - 
2. července 2014
16:00

Nemocný Honzík (8) z Karviné, který trpí rakovinou prožil otřesné chvíle, když přišel o příspěvky od státu. Jeho život se ale přece jenom změnil k lepšímu, když pro něj kaskadéři z Přerova začali pořádat charitativní akce.

„Jsem všem, koho zajímá osud Honzíka, nesmírně vděčná,“ řekla Blesk.cz maminka Marcela. Kromě něj se s manželem stará o čtyři děti. Muž pracuje na Dole Karviná. Aby rodinu uživil, musí chodit do práce i o víkendu. Rodině totiž stát vzal příspěvek na péči o osobu blízkou, který činil měsíčně 3000 korun.

Paní Marcela je stále na úřadu práce. „Ráda bych šla do práce, ale nemohu, kdo by se o něj postaral? Honzík prošel těžkou chemoterapií a moji péči potřebuje stále, přestože to posudkový lékař vidí jinak. Musí pořád jezdit na onkologii až do Ostravy. V důsledku leukemie má další zdravotní problémy, je neustále nemocný, vrací se mu infekce a musím s ním zůstat doma,“ řekla smutně maminka.

Příběh Honzíka chytil za srdce i Pavla Kuželu (38) z Občanského sdružení Mapaj, který se mu rozhodl pomoci. Věnoval Honzíkovi už podruhé výtěžek z charitativní akce s kaskadérskou show, ukázkami sebeobrany atd. „Dostal už téměř devět tisíc korun, spoustu dárečků a hlavně má zážitky, které mu pomohou zapomenout na jeho krutou nemoc,“ říká Honzíkova maminka. Honzík nikdy nic podobného nezažil a našel si i nové kamarády mezi kaskadéry či hasiči.

abzk ( 3. července 2014 01:35 )

a když si k tomu ještě přidáš že ten kluk žije v podstatě už úplně normální život, tak je to žebrání vážně trapný

abzk ( 3. července 2014 01:33 )

Jenže ten kluk není žádnej nemohoucí chcípáček. To z něj dělá jenom bulvár a jeho mátinka. Zkus si o něm přečíst něco i jinde.

abzk ( 3. července 2014 01:30 )

No vždyť. Do školy chodí. Má samý jedničky tak asi moc nechybí, sportuje, jezdí na koloběžce, hraje fotbal....stačí si najít jinej článek než tenhle bulvární doják......rozhodně to není žádnej chcípáček co by se neobešel bez toho mít mámu furt za zadkem.

kraken666 ( 3. července 2014 00:30 )

Tak běž na hřiby a udělej si smaženici ať je od tebe pokoj ,babizno!

abvydavatelstvi ( 2. července 2014 23:38 )

Diky Černobylu a také Fukusime je země znečištěná radioaktivitou a pacientů s rakovinou denodenne přibývá.... v Německu se objevuje hodně rakoviny kůže.. lékaři jsou zoufali a nikdo o tom nepíše.... člověk jde na preventivní prohlídku a zjisti mu nějakou formu rakoviny... dokonce nedávno zastřelili v Německu několik divocaku a maso musi projít kontrolou.. zjistili že maso divokých prasat je vysoce radioaktivní... prasata žerou hodně Hřibu ...a hriby jsou radioaktivní nejvíc....

Zobrazit celou diskusi