Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek: Jurečka je naivní pasáček vepřů! Hádali se o nižší daň u piva

Miroslav Kalousek se tentokrát pustil do ministra zemědělství Mariana Jurečky. Kvůli dani na pivo
Miroslav Kalousek se tentokrát pustil do ministra zemědělství Mariana Jurečky. Kvůli dani na pivo  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, Dan Černovský)
Autor: simao, ČTK - 
20. června 2014
07:27

Lidovecký ministr zemědělství Marian Jurečka a exministr financí Kalousek se ocitli ve při. Jurečka prý totiž uvažuje o tom, že navrhne snížení spotřební daně na pivo. A za toho, kdo ji navrhl zvýšit, označil Miroslava Kalouska. Spletl se, nicméně Kalousek to nenechal jen tak. A označil Jurečku za "naivního pasáčka vepřů". Není to však prý poprvé, kdy nejmladšího ministra Sobotkovy vlády nelichotivě počastoval...

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) zvažuje, že navrhne snížení spotřební daně z piva. Podle Jurečky zvýšení daně v době, kdy byl ministrem financí Miroslav Kalousek (TOP 09), snížilo její výběr a celkovou produkci piva v ČR. Jurečka to uvedl na Twitteru.

Rozlítilo to však Miroslava Kalouska (TOP 09). Označil Jurečkův výrok za lež a osobní útok, ale u toho neskončil... "Naivní pasáček vepřů, Božím řízením ve funkci ministra zemědělství, plete se do daní, daně opravdu nespadají podle kompetenčního zákona do portfolia ministra zemědělství," zaútočil Kalousek včera ve Sněmovně.

A na svou obhajobu místopředseda Topky dodal: "Nicméně dovolte, abych vás seznámil při této příležitosti s objektivní ověřitelnou skutečností, že ministr financí Kalousek ani poslanec Kalousek nikdy nenavrhoval zvýšení spotřební daně na pivo, nikdy pro to ani nehlasoval..."

Jurečka: Označil mě i za k*kota

Ministr zemědělství se následně Kalouskovu útoku bránil. "Jsem člověk z vesnice a zemědělství, nestydím se za to, naopak," řekl serveru idnes.cz s tím, že nejde o první urážku, kterou ho Kalousek počastoval. "Pokud jde o jeho způsob vyjadřování, kdy mě před dvěma měsíci například v České televizi označil za cituji - k*kota - to snad není ani nutné komentovat," dodal.

Jurečka se nicméně opravdu spletl, daň přitom navrhl zvýšit ministr Fischerovy úřednické vlády Eduard Janota... Současné Babišovo ministerstvo financí Jurečkův záměr příliš nekomentovalo, upozornilo pouze na riziko výpadku příjmů státního rozpočtu. "O takovém návrhu nám není nic známo, znamenal by snížení příjmů státního rozpočtu," reagoval na Jurečkův výrok mluvčí ministerstva financí Radek Ležatka.

České pivovary přitom loni uvařily 19,3 milionu hektolitrů piva, o 0,6% více než o rok dříve. Zatímco domácí spotřeba meziročně klesla o 1,1%, pivovarníci vyvezli meziročně o 9% piva více. Pivovarníci však v minulých letech také pocítili ekonomickou krizi, když v letech 2009 a 2010 se produkce pivovarů propadla v součtu téměř o 15%. Kromě krize dávali pivovarníci vinu právě zvýšení spotřební daně zhruba o 50 haléřů na půllitr. 

hejhej ( 22. června 2014 11:22 )

Arogantní hulvát Kalousek umí jenom urážet. Takové hovado nemá v PS co dělat.

komin ( 21. června 2014 19:39 )

tragicky lidovecek jurecka je bezpaterni cernopr.....

vagen ( 21. června 2014 11:53 )

Krimi gang Babis a Jurecka,jeden vsehoschopny a druhy negramot

vagen ( 21. června 2014 11:51 )

Kreatura Jurecka by mel slozit test inteligence, pochybuji,ze je vubec gramotny.....

vagen ( 21. června 2014 11:49 )

Tenhle traged Jurecka rozdeluje desitky miliard v zemedelstvi-straslive !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa