Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Google Street View zachytil vraždu v přímém přenosu!

Google street zachytil fiktivní vraždu!
Google street zachytil fiktivní vraždu!  (Autor: Archiv Blesku/Repro Google street)
Autor: lvi - 
5. června 2014
09:08

Vraždu násadou od krumpáče mohli vidět pozorní návštěvníci aplikace Street View, kteří virtuálně zavítali do ulic skotského Edinburghu. Na snímcích byl totiž k vidění muž, jak se sklání nad naprosto bezvládným tělem na zemi a v ruce drží krumpáč nebo sekeru, respektive násadu od zmíněných předmětů.

Tato záležitost neušla pozornosti ani místní policii, která takřka ihned rozjela vyšetřování, pře kterém zjistila, že hororová scéna je pouze vtip automechaniků z přilehlé autodílny. "Bylo to dílo okamžiku, neměli jsme moc času," říká údajná oběť "vraždy," majitel autodílny Dan Thompson. "Napadlo nás to okamžitě. Prostě jsem sebou plácnul na zem a můj kolega Garry Kerr, automechanik, doběhl do garáže pro násadu od krumpáče," řekl britskému deníku Independent.

Automechanikům zabrala celá akce pouze 20 sekund od chvíle, kdy spatřili kolemjedoucí auto společnosti Google, jenž povětšinou fotí ulice pro výše avizovanou aplikaci. Možná i proto přiznali, že nemohli „místo činu“ naaranžovat lépe.

Platit nemuseli ani výjezd policie, která se na místo dostala hned záhy. "Když se dozvěděli, že šlo jen o vtip, dobře se s námi zasmáli a během pěti minut byli pryč," řekl majitel autodílny.

bersimalinecka ( 5. června 2014 11:06 )

ten článek jsem otevřela jen proto,abych se podívala s jakou ho.vadinou pisálek přijde....Ten Blesk opravdu už není to co bývávalo a je to jen a jen zásluha majitele.

Zobrazit celou diskusi