Ráno se výborně nasnídat, pak sednout na kolo, nebo nazout turistickou obuv, prožít aktivní den a večer si odpočinout v sauně, na masáži nebo ve vířivce. Ne, tohle není popis luxusní zahraniční dovolené, ale reality z posledních let na českých horách. Hlavně v Krkonoších a na Šumavě dnes najdete hotely, kam je radost vyrazit nejen na zimní, ale i na letní dovolenou.

Hory přejí aktivním sportovcům i požitkářům

Hory už dávnou nejsou cílovou destinací jen pro lyžaře. „V létě k nám jezdí jak cyklisté, tak turisté, nemalou skupinu tvoří ale i rodiny s dětmi, nebo páry, které chtějí prožít pár dní v klidu,“ říkají lidé z hotelu Sklář v Harrachově. „Cyklisté a turisté sem klidně přijedou na celý týden, u těch, co jedou vyloženě za relaxem a wellness, jsou pobyty kratší.“

Animační programy – pro děti, ale i pro dospělé
Animační program nemusí být nutně jen pro děti. A přesvědčit se o tom můžete v OREA Hotelech Sklář, Horal, 9 Skal a Horizont. Na co se můžete těšit?
pro děti je denně od 8 do 16 hodin připravený Dětský klub
dospělí mohou každý den vyrazit na lekce aquaaerobicu, zumby, do posilovny
součástí animačních programů jsou i turnaje – v šipkách, míčových sportech, lukostřelbě…
animační programy jsou pro hotelové hosty zdarma

Takové pohody byste se na horské chatě nejspíš nedočkali.
Autor: OREA HOTELS

A proč v létě právě Krkonoše? Cyklisté nedají dopustit na téměř třicítku kvalitně značených cyklotras (včetně 70kilometrové Jizersko-Krkonošské magistrály), na turisty tady čeká asi tisíc kilometrů značených turistických stezek. Nadto jsou tu desítky zajímavých míst – ať už historických památek, nebo přírodních zajímavostí.

Harrachov – zázemí skvělého hotelu a spousta atrakcí

Přímo v Harrachově, kde stojí OREA Vital Hotel Sklář, je možné navštívit muzeum skla se sklárnou nebo těsně sousedící minipivovar. Z balkonů hotelu je výhled na slavný skokanský areál, kterému dominuje „mamutí“ můstek K180, lanovka vás tady vyveze na vrchol Čertovy hory a odtud může člověk vyrazit na celodenní túru. Vznikla tu i bobová dráha, ohromný lanový park, zázemí pro golf a bowling. „Jezdíme sem už několik let a pořád je tu co objevovat,“ říká spousta turistů.

A pochvalují si i zázemí samotného hotelu Sklář. „V samotném hotelu je možné půjčit si kola, zamluvit si tenisovou halu, nebo přečkat horší počasí ve wellness centru,“ říkají. „V nabídce jsou dokonce i dětské procedury,“ přidávají perličku zaměstnanci hotelu. Kromě toho tu pro děti v letních měsících funguje zkušený tým animátorů, který je dokáže zabavit na dlouhé hodiny. Což je další novinka, která úroveň horských hotelů posouvá zase o kousek dál.

Český Aspen láká na wellness a výbornou kuchyni

Kromě Harrachova se v Krkonoších jezdí i do Špindlerova Mlýna. Městu na soutoku Labe a Dolského potoka dominuje OREA Hotel Horal, který se vypíná na hranici lesa nad svatopetrským údolím, a díky tomu nabízí perfektní výhled.

Člověk při obědě v místní vyhlášené restauraci Panorama občas kolikrát neví, jestli se kochat výhledem ven, nebo tím, co má na talíři. Minimálně stejnou úroveň služeb pak poskytuje i zdejší wellness centrum – s bazénem, vířivkou, párou nebo unikátním floatingem. Ostatně wellness pobyty tady mají asi největší úspěch, zvláště pokud jsou hned pro dva. Romantika místa tady prostě funguje.

Takto může vypadat zázemí horského hotelu. Zapomeňte na oprýskané sprchy!
Autor: OREA HOTELS

Za klidem se jezdí na Šumavu

Pokud byste raději méně davovou dovolenou – krkonošské trasy jsou přeci jen dosti frekventované – vydejte se na Šumavu. Kvalita místních cyklostezek je srovnatelná s těmi krkonošskými, náročnost je menší, tedy ideální například pro rodinnou dovolenou. Pěší turistické stezky pak vedou i k nejkrásnějším přírodním lokalitám, včetně pěti z osmi ledovcových jezer, které jsou na české straně Šumavy.

Branou Šumavy je městečko Železná Ruda s nízkým kostelíkem Panny Marie Pomocné a s vrchem Špičák. Jen kousek od jeho svahů pak leží OREA Wellness Hotel Horizont, jediný šumavský hotel, který má svůj vlastní bazén. A rovnou i s protiproudem! Místní luxusní wellness a balneo centrum vzniklo teprve před pár lety a je chloubou hotelu.

Ostatně kolem jeho služeb se točí i velká část pobytů, které se v Horizontu pořádají. Přijet sem můžete na klasický wellness, ale i na antistresový pobyt. S rodinou, nebo jen ve dvou, za víkendovou romantiku. Postarají se tu o vás tak, že se vám poslední den nebude chtít odjíždět.

Proč vyrazit na hory i jindy než v zimě?
zázemí zdejších hotelů je ideální pro rodiny s dětmi, k dispozici jsou herny, venkovní hřiště, rodinné pokoje
součástí hotelů bývají i wellness centra, pobyty jsou často propojené právě s wellness procedurami
ač je to překvapivé, na hory se jezdí i na kongresy, školení, teambuildingové víkendy. Hotely totiž poskytují i toto zázemí
české hory nabízejí ideální podmínky pro (cykloturistiku)turistiku, hotely pak půjčovny a veškerý podpůrný servis

Když se zkazí počasí, tak vůbec nevadí. K dispozici je ještě krytý bazén.
Autor: OREA HOTELS