ONLINE CHAT
Pane ministře, už víte, jak to bude s Baníkem? Myslím si, že už zaplatil dost a další trest si nezaslouží. Nadto to tam dělali Poláci. (Katerina)
Foto
Probíhá správní řízení, do kterého jako ministr nechci a nemohu zasahovat. Myslím, že by si Baník nezasloužil hrát v boji o záchranu bez fanoušků, ale vyčkejme rozhodnutí správního orgánu. Děkuji za vaše otázky, přeji hezký den a zase někdy na shledanou. Milan Chovanec
Nemohl byste poskytnout fotku v plavkách?(Darina)
Foto
Na to se zatím nechystám, ale nevylučuji, že k tomu v budoucnu dojde :-D
Pane Chovanče, co si myslíte, že je především problém českých fanoušků? Proč to v Anglii jde..a u nás ne? Myslíte, že je to o mentalitě lidí? Že jsme větší hulváti? (Lenka )
Foto
To si nemyslím. 99% lidí se jde na fotbal pobavit a užít si krásný sportovní zážitek. Stát spolu s kluby jen musí zajistit, aby jim to to zbývající 1% nemohlo kazit. Toť vše. Hezký den. M. Ch.
Zatočit by se mělo v první řadě s politiky!(Blekota)
Foto
První šanci budete mít při nejbližších volbách, tedy za měsíc. Hezký den. M. Ch.
Dobrý den, jak velký problém by byl, zda ve spolupráci se sponzory by jste jako ministerstvo vždy na konci fotbalové sezony vybrali klub s nejlepšími fanoušky co do měření slušnosti na stadionech, způsobu fandění, věrnosti v návštěvnosti a podobně a samozřejmě i co dělá klub a jak má zabezpečený stadion a vytváří prostředí pro celé rodiny s dětmy a další věci. Nejlepší by obdržel odměnu například ve výši desti milionech korun ? Děkuji za odpověď.(Miroslav)
Foto
To je spíš otázka na ministra školství, doi jehož gesce zákon o podpoře sportu spadá. Váš názor mu předám. Hezký den. M. Ch.
Nemely by se o bezpečnost na stadionech starat hlavně kluby a take si ji plné hradit? Me fotbal nezajímá a nechci ti všech o platit.. (Roman)
Foto
Určitě měly, fotbal je důležitý sport, ale jen jeden z mnoha. Hezký den. M. Ch.
Kdy jste se vy osobně sám naposledy cítil jako chuligán? A kdo je podle vás největší chuligán v současné koalici?(Sohuslav Bobotka)
Foto
Jako chuligán se cítím mnohdy po rozhovoru se svojí ženou :-D. Největší chuligán v koalici, to nechám na vás. Hezký den. M. Ch.
Pane ministře, zajímalo by mě, co je pravdy na dohodě mezi Strašákem a policií, o které informovala média, že můžou používat pyro...To pak totiž lze považovat zásah policie za přímo brutální, pokud fanoušci mohli pyro používat, tak je logické, že nečekali zásah od policie. (Martin)
Foto
Osobně nevěřím, že taková dohoda existovala. Pokud by se ukázal opak, bude ten, kdo ji za policii uzavřel, potrestán. Hezký den. M. Ch.
Byl jste někdy na Bazalech, abyste si mohl představit, co se tam může př násilnostech dít?(Pepe1)
Foto
Na Bazalech jsem bohužel nebyl, ale chystám se tam. Hezký den. M. Ch.
Dobrý den pane ministře máte rád fotbal ? jakej je váš nejoblíbenejší fotbalovej tým ?(Tomáš)
Foto
Že bych byl úplným fotbalovým superfandou, to nejsem. Za mě fandí moje žena a moje děti, které fotbalu a hokeji propadli. Co se klubu týče, nemůžete přece čekat jinou odpověď než Viktoria Plzeň :-)
Dobrý den pane minstře, podle vašich bývalých i současných podřízených se k nim chováte arogantně a vysloveně hulvátsky, a to i před ženami. Také si prý potrpíte na velkopanské manýry a používáte vůči svým pracovníkům bossing a šikanu. Je toto vaše odvrácená strana, druhá (skutečná) tvář? Něco jiného před kamerami, něco jiného vůči svým vlastním lidem?(Kreml)
Foto
Nespletl jste si ministra? Od svých ani ne snad podřízených, ale spolupracovníků, vyžaduji jen plnění jejich úkolů v kvalitě a termínu, na kterém jsme se dohodli. Pokud máte na mysli nějaký konkrétní přépad, tak ho prosím uveďte, případně mě navštivte na ministerstvu. S pozdravem M.Ch.
Podle mne vůbec není problém vyřešit chování fanoušků například jako v Anglii. Problém je, že lidé kteří tu možnost mají jen o tom mluví, ale nekonají včetně majitelů klubů. Jak se k tomuto postavíte a hlavně od kdy ? (Miran)
Foto
V Anglii to znamenalo plošnou registraci všech fanoušků, kteří na fotbalová utkání chodili. Sice to znamenalo krátkodobý odliv diváků, kteří se však velmi brzo vrátili a dnes jsou utkání velmi hojně navštěvovaná. Nevím, jestli je vhodné, abychom u nás nutili všechny fanoušky k registraci. Osobně bych spíš byl pro registraci potížistů a chuligánů. Ostatní opatření, která zaváděli v zahraničí a ukázala se jako účinná, je vhodné zavést , a to v nejbližší možné době, nejpozději od příští sezóny. Hezký den. M. Ch.
Dobrý den,pane ministře vůbec se mi nelíbí využívání složek placených z našich daní při sportovních utkáních. Raději bych své peníze které dávám státu využila na něco smysluplnějšího. Fotbal je sport jako každý jiný a točí se v něm velké peníze, tak ať si to ohlídají nebo nehrají, když se jejich fanouškové neumí chovat slušně. jsem tím hrozně rozhořčená jak se vyhazují státní peníze k výstřelkům chuligánů.(Hanah)
Foto
Máte naprostou pravdu, i mně se to nelíbí. Policie však podle zákona musí zasahovat všude tam, kde dochází k narušení veřejného pořádku. Kdyby fotbalová asociace dodržovala podepsané ujednání z roku 2009, věřím, že by tento problém již neexistoval. Dnes budeme společně s ostatními ministry tlačit na FAČR, aby ve velmi krátké době dostála svým závazkům a začala se chovat odpovědněji. Hezký den. M. Ch.
Nevěřím tomu, že se v Česku s tím něco udělá. Včera jsem sledoval utkání Real Madrid s FC Bayern, fantastický publiku, žádný násilí a nepokoje na stadiónu, proč to sakra nejde v Česku? (Webner Peter)
Foto
Já myslím, že to půjde. Musí to jít. První krok jsme udělali. Teď je potřeba nevymýšlet vymyšlené a jen v našich podmínkách zopakovat zkušenosti ze zahraničí. Fotbalový svaz dostává od státu několik set milionů korun. Pokud je chce dostávat i v budoucnu, musí řešit bezpečnost svých zákazníků, tedy diváků, na svých stadionech daleko efektivněji a razantněji. Musíme jasně říct, že nestojíme v ochozech našich stadionů o pseudofanoušky tohoto krásného sportu. Bez celé serie opatření, které nikdo jiný než majitel stadionu nemůže udělat, totiž ani případná účast policie na zápasech nic neřeší. Ze strany ministerstva vnitra bude enormní tlak na fotbalovou asociaci, aby velmi rychle zavedla opatření, která budou znamenat, že ti, kteří se přijdou na fotbal poprat, se do ochozů prostě nedostanou. Děkuji za otázku. Hezký den. M. Ch.
Zajímalo by mě, co člověka motivuje k tomu, aby dosáhl na 180kg.(Pavel)
Foto
S dnešního pohledu jen vlastní hloupost. Když v tom však žijete, jste v určitém začarovaném kruhu. Nespokojen sám se sebou, kdy své stresy a obavy kompenzujete jídlem s tím, že si říkáte, že ten den je to naposled. A to jen pro to, abyste večer udělal to samé...tedy se opět přejedl. Nejhorší je roztrhnout tento začarovaný kruh. Tak snad takto stačí. Hezký den. M. Ch.
Dobrý den, potřeboval bych zhubnout 40kg a chtěl bych od Vás poradit. Co všechno jste podstoupil-jídlo, sport aj. Podotýkám, že jsem v tělocvičně 4x týdně, a jako bývalí vrcholový hráč-trénuji děti badminton, ale spíš jenom ukázky pohybu a úderu, ale spalovací pohyb chybí.Potřeboval bych další zkušenost - jídelníček, pohyb aj. Už jsem vyzkoušel spousty diet a pokusů.Ještě podotýkám,že chodím do práce na nepřetržitý provoz-velín, bez pohybu.(Pavel Pacík)
Foto
První, co člověk, který chce zhubnou, musí udělat, je uklidit si sám v sobě a přijmout fakt, že původcem většiny svých problémů je on sám. Žít s cizými je složité, žít sám se sebou je někdy peklo. Začátek diety znamená přijmout fakt, že se jedná o naprostopu změnu životního stylu a že po zhubnutí kýžených kilogramů se nemůžeme vrátit k životu tak, jak jsme ho znali před tím. Druhé důležité je, jak se stravujeme. Zásadní je opravdu pravidelnost v jídle. Na začátku nejlépe 5x denně. Pohyb je jen bonus navíc, který nám do krve vyplavuje hormon štěstí a formuje postavu. Moc Vám držím palce, věřte, že to stojí za to. Hezký den. M. Ch.
Pane ministře, především přeji pevné zdraví. a vyslovuji obdiv nad vaší vůlí v boji s kily navíc. Také mě zajímá jestli je šance, že budou konečně potrestáni ti, kteří se podíleli na rozkrádání státu. Mám dojem, že zákony u nás jsou postaveny tak, že jde o boj s větrnými mlýny.(Jarmila)
Foto
Myslím si, že podle množství nových kauz, které míří do nejvyšších pater politiky i byznysu, je jasné, že policii i státnímu zastupitelství nic nebrání v prošetřování těch nejrozsáhlejších ekonomických zločinů. Musíme si uvědomit, že je to bohužel běh na dlouhou trať, kdy na druhé straně je armáda dobře placených právníků a poradců. V současné době děláme vše pro to, aby policie dostala nové nástroje pro boj s ekonomickou kriminalitou. Takže pebně věřím, že se blýská na lepší časy. Děkuji za přání. Hezký den. M. Ch.
Už jste zdráv?(Jana P.)
Foto
V rámci možností ano, ale boj se stafylokokem je běh na dlouhou trať, takže jsem stále pod dohledem lékařů. Hezký den. M. Ch.
Proč ste ztloustnul na tolik kil ? Bylo to jen jídlem,nebo nemocí ? Vaše zhubnutí ale bylo příliš rychlé - měl ste hubnout minimálně dvakrát pomaleji a i ta kůže by se spíš přizpůsobila i bez operace..(braune)
Foto
Často si kladu otázku, proč jsem ztopustl na téměř neuvěřitelných 180 kg. Bohužel, odpověď je stále stejná, a to, že jen svojí hloupostí. Co se týče operace a rychlosti hubnutí, možná máte pravdu, ale to už teď nevrátím. Tu operaci jsem postupoval především kvůli riziku proražení břišní stěny jakýmsi vazivovým smotkem, který se však při vlastní operaci ukázal být regulérní kýlou. Pokud by toto zdravotní riziko neexistovalo, odložil bych operaci až na podzim. Hezký den. M. Ch.
Fandím Vám. máte pevnou vůli. Zajímá mne, co rád nyní jíte, co si vychutnáte. I zdravé jídlo je totiž moc dobré a ještě, prosím, co rád čtete? Děkuji. (Zvědavá)
Foto
Bohužel, ke čtení se poslední dobou moc nedostávám, jediné, co čtu, jsou bohužel materiály do vlády. Dříve jsem velmi rád četl především cestopisy. Co se jídla týče, mám rád téměř všechny ryby, ale asi nejradši mám přírodní steak z lososa s grilovanou zeleninou a čerstvým špenátem. Děkuji za podporu a přeji hezký den.
Dobrý den,jakou dietu jste podstoupil-bylo to těžké...(Weronika)
Foto
Začínal jsem krabičkovou dietou na 5000 kJ. Nejtěžší byly první dva měsíce, kdy si tělo zvykalo na výrazně nižší příjem kalorií. Pak jsem přidal pohyb a jídlo 3x denně. Přeji hezký den M. Ch.