„Taková sprostá lež. Babička si zlomila krček a v jejím věku bylo jasné, že musí do domova, že sama být nemůže. Dům chtěla dát synovi, ten ji ale oznámil, že ho nechce a prodá ho,“ svěřil včera Blesku Terezin životní partner a otec jejích dětí Jiří Chlebeček (43).

Ranec starostí

Babička podle něho dům stůj co stůj chtěla nechat v rodině, a tak ho přepsala raději na Terezu, dceru Beránkovy sestry. „No a bylo zle! Strýc počítal s tím, že z domu bude mít tři miliony a nemá teď nic. Proto Terezu sprostě pomluvil,“ říká Chlebeček. „Přitom my za babičkou jezdíme dvakrát týdně, o dům s pozemkem se staráme. Až bude hezký počasí, babičku z domova do jejího domu zase alespoň na chvíli přivezeme,“ dodává Chlebeček.

Babička u výslechu

Pergnerová si to nenechala líbit a svého strýce samozřejmě zažalovala pro pomluvu a měla úspěch. „Aby ne, chudák babička musela vypovídat a všichni se jen děsili,“ pokračuje Chlebeček.

Ale podle slov Jiřího Beránka Tereza během krušného dospívání zahořkla a teď se to v ní projevilo. „Tereza se svou matkou Janou, tedy mou sestrou, babičku přesvědčily, že by celý domek měla přepsat na Terezu,“ tvrdí její strýc.