Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policejní důstojník řídil opilý? Našli ho v autě, spal a odmítl zkoušku!

Vysoký policejní důstojník má problém. Spal v autě ve službě a odmíl dechovou zkoušku.
Vysoký policejní důstojník má problém. Spal v autě ve službě a odmíl dechovou zkoušku.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
18. dubna 2014
19:47

Strážce zákona, jehož úkolem je pomáhat a chránit, navíc šéf uherskohradišťských policistů Bronislav Šabršula, čelí opravdovému průšvihu. Během služby spal v autě a navíc odmítl dechovou zkoušku na alkohol.

Šabršulu zkontrolovala běžná hlídka, která si všimla jeho nestandardní pozice v autě. Kromě odmítnutí testu na alkohol se nenechal ani odvézt do nemocnice na odběr krve.

Nezvratný důkaz, že by policejní šéf pil, tak chybí. Policie tak nyní hledá svědky jeho předchozího počínání. Zmíněnou hlídku prý na prapodivně zaparkované policejní vozidlo u krajnice u obce Polichno upozornili projíždějící řidiči.

Prokazování bude obtížné

Hlídka však svého šéfa nepřistihla řídit, takže prokazování případné opilosti bude hodně těžké. I když se dá očekávat, že za odmítnutí testu na alkohol muže zákona čeká kázeňský trest, a to v rámci inspekce ministerstva vnitra.

Sám Šabršula potvrdil České televizi, že byl v autě, ale popřel, že vůz řídil. "Byl jsem pouze spolujezdec ve vozidle, které není moje. Ano, vozidlo bylo zaparkované v nešťastné pozici. Řídila ho osoba mně blízká, ale nepohodli jsme se. Řidička proto zastavila vozidlo a odešla z něj," uvedl. Na místo řidiče si prý přesedl, když zjistil, že je tam rozbité zrcátko.

Jeho vysvětlení ale Šabršulovi zlínští kolegové zpochybňují. "Naše hlídka tohoto muže našla ve chvíli, kdy spal za volantem. Odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření. Máme proto podezření, že muž řídil," oznámila televizi mluvčí zlínské policie Jana Macalíková. Za odmítnutí testu na alkohol hrozí podle ČT vedoucímu uherskohradišťské policie kázeňský trest.

Alkoholový exces by zřejmě nebyl první

Šabršula byl ve čtvrtek večer mimo službu, a to s omluvpu, že je nemocný, v pátek nepřišel do zaměstnání z opět důvodu pracovní neschopnosti. Během dne nezvedal telefon a nereagoval na SMS. Sám Šabršula už delší dobu válčí s vedením police ve Zlíně. Do sporu se průběžně vkládají ministři vnitra a policejní prezidenti.

Navíc měl Šabršula alkoholové excesy už dříve. Kvůli jednomu byl před lety "uklizen" na policejní oddělení do Vizovic. "V jeho případě jde bohužel o opakovaný problém s alkoholem," potvrdil serveru iDnes.cz ředitel krajské policie ve Zlíně Bedřich Koutný.

mrdkazeman ( 19. dubna 2014 07:17 )

šabršulo šabršulo,sice jsi to auto neřídil a nemají na tebe,tohle se totiž beze svědku dokázat nedá,ale stejně,ty nebudeš uplně v pohodě ogare,že??

mblumel ( 19. dubna 2014 00:42 )

 Uz dríve mel problémy s alkoholem, proto ho prelozili do VIZOVIC. Tak to mu teda pomohli!!!

khonsun ( 18. dubna 2014 23:00 )

...odmitne-li ridic dechovou zkousku, i odber krve, povazuje se jako pozitivni nalez... A kdo ridil?

ninunka ( 18. dubna 2014 22:01 )

houby nejsme v USA

istyl ( 18. dubna 2014 22:00 )

totiž promyslel policejni strategii, jak zakročit proti ridicum, kteří požili...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání