Bertiny lázně v Třeboni

Bertiny lázně v Třeboni
Autor: archiv firem
Pro léčbu a k relaxaci se vhodně využívá přírodního léčivého zdroje slatiny, která je získávána z nalezišť v blízkém okolí Třeboně. To je navíc ideální k procházkám a výletům – můžete se vypravit třeba k největšímu rybníku Svět nebo na třeboňský zámek.

Co tam léčí: poruchy pohybového aparátu, revmatické choroby, poúrazové a pooperační stavy a celkovou rekondici těla i mysli

Tip na pobyt: Lázeňské velikonoce  - prodloužený víkend s ubytováním v Bertiných lázních,  polopenzí a slavnostní večeří, slatinnou koupelí, klasickou částečnou masáží, citrusovou koupelí a volným vstupem do bazénu s whirlpoolem po celou dobu pobytu.

Termín: 18. až 21.4.2014

Cena: 3 820 Kč/ dospělá osoba

Luhačovice

Lázně Luhačovice
Autor: archiv firem
Největšími moravské lázně jsou zasazené do malebné krajiny Bílých Karpat. Nejvýznamnější stavební etapou se pak stala první třetina 20. století, kdy vznikl ojedinělý soubor staveb architekta Dušana Jurkoviče.

Co se tam léčí: onkologické nemoci, pohybové ústrojí, trávicí, nervové i dýchací ústrojí, poruchy látkové výměny

Tip na pobyt: VIP wellness víkend, v jehož ceně je 3 x ubytování s polopenzí v hotelu Alexandria****, slavnostní večeře, wellness procedury (masáže, koupele, zábaly), volný vstup do wellness a fitness centra a nočního klubu.

Termín: podle vlastního výběru

Cena: 7 950 Kč/ dospělá osoba

Jáchymov

Lázně Jáchymov
Autor: archiv firem
Lázně Jáchymov prosluly díky léčebnému účinku radonové vody.  Město je zasazené do zapomenuté, avšak nádherné krajiny nedaleko Karlových Varů, Božího Daru, hory Klínovce nebo Ostrova, kde najdete barokní klášter.

Co se tu léčí: nemoci kloubů, nervového systému a páteře, kožní choroby, stavy po úrazech a operacích…

Tip na pobyt: Užijte si letos Velikonoce v Jáchymově, tento program zahrnuje mimo jiné ubytování na 3 noci s polopenzí v lázeňském hotelu Běhounek***, tradiční velikonoční menu, ukázku lidových řemesel, kulturní program a relaxační procedury. 

Termín: 18. - 21.4. 2014

Cena:  4530 Kč/ dospělá osoba

Poděbrady

Lázně Poděbrady
Autor: profimedia.cz
Město láká poklidnou atmosférou, kolonády jsou obklopené zelení lázeňského parku a kolem spousta příjemných restaurací a kaváren.

Co se tu léčí: onemocnění srdce, cévní choroby, vysoký krevní tlak, onemocnění žilního systému dolních končetin, bolest páteře a kloubů…

Tip na pobyt:  Královský víkend v hotelu Zámeček zahrnuje 3 noci v jednolůžkovém nebo dvoulůžkovém pokoji s polopenzí. Čeká vás královská číše moravského vína na uvítanou, 1x originální poděbradská uhličitá koupel, 1x částečná masáž Aloe Vera, 1x bahenní zábal z Mrtvého moře a jako bonus poukázka do kavárny Modrý salonek.

Termín: 15.-18.5. 2014

Cena: 4100 Kč/ dospělá osoba

Mariánské lázně

Mariánské lázně
Autor: archiv firem
Léčila se  tu řada splavných osobností jako byl J.W. Goethe, Frederik Chopin, Emma Destinová nebo císař Eduard VII. Město nabízí nepřeberné množství parků a lesoparků. Na své si přijdou i příznivci golfu, tenisu, cyklistiky či nordic walking. Voda tu vyvěrá ze 6 léčivých pramenů – studených kyselek.

Co se tu léčí: onemocnění ledvin a močových cest, onemocnění dýchacích cest, pohybového aparátu, poruch látkové výměny, onemocnění zažívacího traktu, nervových a kožních onemocnění

Tip: Slavnostní zahájení lázeňské sezony proběhne o víkendu 9.-11.5.2014.

Tip na pobyt: Hotel Krakonoš ***+, Víkendový balíček zahrnující 3 dny s polopenzí a welness (solná jeskyně, vstup do bazénu, 2 procedury určené hotelovým lékařem)

Termín: dle vlastního výběru

Cena: 4399 Kč/dospělá osoba

Kolik letos jezdí do lázní lidé »na křížek«?

Odpovídá ředitelka Léčebných lázní Jáchymov Jana Vaňková:

V letošním roce stoupl počet návrhů zdravotních pojišťoven na komplexní a příspěvkovou léčbu o 40 % oproti roku 2013. Pozitivní vliv mělo zrušení regulačního poplatku u komplexní péče i vstřícnější přístup pojišťoven. Od 1.4. by se také měla u vybraných indikací opět prodloužit délka léčebného pobytu na 28 dní. Oproti loňskému krizovému roku nás těší návrat českých hostů.

Další tipy na welness pobyty najdete ZDE

Fotogalerie
5 fotografií

Více o wellness pobytech čtěte ZDE