Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odborník o případu vražedkyně v bikinách: Množství padlých výstřelů je podezřelé!

Autor: shp - 
16. dubna 2014
18:53

Bývalý přítel slovenské modelky Márie Kukučové (24), která je z vraždy milionáře Andrewa Bushe (†48) podezřelá, měl v těle dvě kulky. Třetí skončila ve stěně. A to je podle předního slovenského advokáta Juraje Bizoňa velmi podezřelé...

Kukučová a zámožný klenotník Bush se rozešli loni. Slovenka za ním před nedávnem odjela do Španělska, aby si podle svých slov odvezla věci, které v jeho vile měla. Došlo však k hádce, po které modelka pláchla. Milionář byl nalezen s prostřelenou hlavou. Kukučová se po dvou dnech na útěku vzdala policii ve své domovině na Slovensku.

Počet vypálených kulek je velmi zvláštní. „Když při obraně fyzicky slabší osoby padne výstřel, je to velmi běžné. Je těžší obhájit, když padnou tři rány. Je důležité, v jakém padly pořadí,“ prohlásil Bizoň.

Protože se vražda stala ve Španělsku, bude ji projednávat španělský soud. Zákony v zemi jsou však podobné jako ty v Česku nebo na Slovensku. I ve Španělsku je jako sebeobrana bráno odvrácení útoku.

Bizoň vysvětlil: „Není trestné, když je obrana intenzivnější než samotný útok, jinak by se ho nepodařilo obrátit. Nesmí být však viditelně agresivnější.“ Počítá se, že Kukučová bude na základě evropského zatykače vydána do Španělska k soudu.

ellka ( 16. dubna 2014 21:09 )

Takto to povedal Juraj Bizon, Blesk si vybral iba to co mu vyhovuje: „Ak pri obrane fyzicky slabšej osoby padne výstrel, to je dosť zvyčajné. Je ťažšie obhájiteľné, ak padnú tri rany. Vtedy je dôležité, v akom boli poradí,“ tvrdí advokát. „Ak je miesto dopadu guliek stena - rameno - hlava, to by obrane o neprestávajúcom útoku aj nasvedčovalo,“ vraví odborník.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání