Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Psycholog Karel Humhal: Lze čekat další oběť! Vrah je jako šelma, která cítí maso…

Autor: lvi - 
16. dubna 2014
16:35

V Praze řádí sériový vrah. S jistotou lze říci, že odpravil tři taxikáře stejnou malorážní pistolí, což potvrdila balistická expertiza. Naposledy zabil dvě osoby najednou. To podle psychologa a soudního znalce Karla Humhala svědčí o tom, že si stále více troufá.

Především ho něco dráždí. Variant je několik, taxikářské řemeslo nebo čas. Všechny oběti byly zabité ve čtvrtek. „Příčin může být několik, ale je to evidentně člověk, který trpí nějakou formou poruchy osobnosti. Je to psychopat. To ale nesouvisí s jeho inteligencí. Může být klidně nadprůměrně inteligentní. Podle indicií má rád pozornost, bere své činy jako mistrovské dílo, které z povzdálí sleduje,“ uvedl Karel Humhal, přičemž uvedl, že zvyšující se počet mrtvých a zohavení těl svědčí o tom, že chce dát najevo sebejistotu a nadřazenost.

Svými oběťmi pohrdá

Tomu podle Humhala nasvědčuje i provedení ohavného činu. „I způsob popravy, střelba do týla. Zřejmě se inspiroval skutečnými popravami z třetího světa, kde se takto nedůstojně popravují trestanci nebo nepohodlní lidé, kterými někdo pohrdá,“ řekl Karel Humhal.

„Takový člověk ale nemusí být nutně v normálním životě dominantní. Pravděpodobně je velmi nenápadný, což se shoduje s vámi presentovaným profilem vraha. Nyní má spíše pocit šelmy, které vyšel lov na kořist, vycítil jako zmíněná šelma maso a ve své činnosti bude pravděpodobně pokračovat,“ uvedl Humhal pro Blesk.cz.

Otázkou je, kde a jak. Zatím velmi umě zametá stopy, kterých ani kriminalističtí technici nenasbírali moc. Pravděpodobně jde o dosud netrestaného člověka, který ví naprosto přesně, jak se orientovat v rámci taxikářského řemesla a jak pečlivě „uklidit“ místo činu.

Profil pravděpodobného pražského sériového vraha najdete ZDE!

sars ( 17. dubna 2014 10:34 )

 V tak kratke dobe zabit ctyri lidi,to myslim ze je dost na jednotlivce,co kdyz je to parta lidi ktera rozehrala tuto hru,?..

majojo ( 17. dubna 2014 09:45 )

A koho a koho?

majojo ( 17. dubna 2014 09:44 )

Proč zabíje taxikáře? Vždyť máme tolik politiků, kteří kradou a nepřestanou krást.....

majojo ( 17. dubna 2014 09:43 )

Včera jsem jela taxíkem a jak se chlapci ulevilo, když jsem potřebovala odvézt do pankrácké věznice (pro letáky z tamní tiskárny)...

majojo ( 17. dubna 2014 09:39 )

Pane Humhale, vy už taky pěkně blábolíte. Vy jste nahlédl do spisu nebo jen vycházíte z informací bulváru?

Zobrazit celou diskusi