Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman jako ladič PIJAN: Vypnuli kvůli němu požární hlásiče v Hradci?

Miloš Zeman v Hradci: Navštívil firmu, vyrábějící slavná piana. Vypnuli kvůli němu na jeho inspekci požární hlásiče?
Miloš Zeman v Hradci: Navštívil firmu, vyrábějící slavná piana. Vypnuli kvůli němu na jeho inspekci požární hlásiče?  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
16. dubna 2014
14:17

Miloš Zeman pokračuje druhým dnem na inspekci po Královéhradeckem kraji, kde se před jeho příjezdem rozneslo, že museli vypínat požární hlásiče. Prezident-kuřák to však odmítl. Dnes pak zamířil do slavné fabriky na výrobu pian. A s chutí zavzpomínal na své mládí.

Miloš Zeman neváhal a na jeden z dnes vystavených nástrojů zahrál pár tónů písně Sentimental Journey! Navštívil totiž Muzeum společnosti Petrof v Hradci Králové. Firmy, který je předním evropským výrobcem klavírů a pianin.

Zemanův návrat do dětství

Zeman si prošel místnosti muzea, poté se sešel s vedením společnosti a vyslechl si dvě skladby v podání klavíristy Matyáše Nováka. "Dnes jsem se vrátil do svého mládí, protože jsem od mladého patnáctiletého klavíristy slyšel koncerty, které jsem kdysi i sám hrával, daleko hůř než on. Teď už je jenom poslouchám," řekl Zeman.

Zeman zaměstnancům firmy, která ročně prodává na 1500 pianin a klavírů zhruba do 60 zemí, poblahopřál k tomu, že pracují ve slavné firmě, která je světoznámá. "Ta firma nedělá bomby, granáty, tanky, něco co zabíjí lidi, ale něco co dává lidem radost," podotkl Zeman.

Miloš Zeman jako hráč na klavír, to přitom není zrovna dvakrát známá podoba prezidenta republiky. Zemana naopak předchází pověst např. kuřáka. Projevilo se to údajně i předtím, než dorazil do Hradce Králové. A to kontroverzním opatřením, podle kterého měli před příjezdem prezidenta s oblibou v cigaretkách a doutníčcích vypnout na řadě míst požární hlásiče. Uvedla to MF Dnes.

Vypnuli kvůli Zemanovi požární hlásiče?

"Místy, kde budou čidla vypnutá, budou hasiči fyzicky procházet a kontrolovat je," řekl člen organizačního štábu prezidentské návštěvy Mladé frontě, která se odkazovala i na dřívější údajné vyjádření primátora Hradce Králové Zdeňka Finka. Ten měl údajně v březnu 2014 na zasedání hradeckého zastupitelstva prohlásit: "Ve všech budovách, kde se bude pohybovat v Hradci Králové, budou vypnuty protikouřové signalizace..." Radnice to později odmítla komentovat.

Sám Zeman pak přímo v Hradci kategoricky odmítl, že by o něco takového Hrad žádal. "Kancelář prezidenta republiky pochopitelně o nic takového nežádala. Jak se dívám na tuto kopuli tak pochybuji, že by tady vůbec nějaké hlásiče byly," podivoval se podle denik.cz Zeman při návštěvě Muzea východních Čech.

Zeman přitom proslul i svým kontroverzním výrokem v továrně na cigarety v Kutné Hoře. Také v rámci svých prezidentských cest tam pronesl: "Chtěl bych vás upozornit, že já jsem začal kouřit až ve 27 letech, když se můj organismus plně vyvinul a tabák vůči němu nebyl nebezpečný. Dovolte mi, abych vašim dětem doporučil obdobný postup. Aby počkaly do 27 let a potom kouřily zcela bez rizika." Vedle toho pak zaujal v minulosti okamžikem, kdy žádal po svém pádu šéfa ČT o popelníček.

Video  Prezidentova modla: Whisky a cigára  - Vera Renovica, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

doodledoctor ( 17. dubna 2014 17:30 )

Máme Velikoce, tak citát od toho nejpovolanějšího těchto dní... " každý strom se pozná po ovoci".... Zeman je totiž uschlý fíkový strom, který je určen na spálení.

handgood ( 17. dubna 2014 17:26 )

Ještě pár takových návštěv, jaké Zeman udělal v Olomouci a Hradci Králové, každá nejméně za 300 000 Kč, tak mu ten jeho slavný prezidentský fond na oddlužení ČR, nebude stačit ani na finanční pokrytí těchto návštěv. Jaký význam má tedy tento fond? Zas jedna Zemano-potěmkinovská kulisa pro blbé české ovce.

bjutifl ( 17. dubna 2014 11:52 )

Ty jsi těžký pomatenec. Já sice nevím co nuly, s těma se nestýkám, ale ze Zemanovy neschopnosti udělat cokoli ku prospěchu země a jejích obyvatel, z neschopnosti udělat cokoli správně, z neschopnosti mít jakékoliv pozitivní a přínosné výsledky, z jeho rozvracečského a destruktivního jednání, šílí inteligentní a vzdělaní lidé, kteří drží tuto zem nad vodou a bez kterých bychom byli dávno v pr/deli, byli bychom něčím majetkem, což nám hrozí právě kvůli Zemanovi ale navíc ještě nám to hrozí kvůli idiotům volícím Babiše (a opět Zemanovi který ho jmenoval bez lustračního osvětčení, které zákon jasně požaduje) , který má jediný cíl, ekonomické ovládnutí celé země, vytvoření Babišistánu. Z čehož vyplývá, že ve skutečnosti právě nuly si zvolily nulu za prezidenta a novodobého Al Capona za ministra financí

salto ( 17. dubna 2014 09:30 )

Jen ať hystericky kvičí, ono je to totiž přímá úměra - čím víc vřískají, tím lépe to pan prezident dělá

rudyptak48 ( 17. dubna 2014 09:18 )

Český národ sobě. Nic jiného si nezaslouží, než takového prezidenta. Vy české ručičky, vy makat nebudete...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa