Ve slavnostním finále, které se konalo v sobotu 5. dubna 2014 v pražském hobbymarketu Hornbach, získal titul Mistr Kutil 2014 Daniel Musil z Hradce Králové.

Pletli se i pomlázky

O vítězství na místě bojovalo celkem třináct kutilů, kteří získali největší počet hlasů v internetovém hlasování. Finalisté museli prokázat jak odborné znalosti, tak zručnost. Mimo jiné soutěžili ve vyfukování vajíček na čas, pletení tradiční velikonoční pomlázky nebo montáž poličky. Hodnotila se rychlost i kvalita zpracování. Tři nejlepší finalisté se probojovali až do velkého finále, ve kterém měli co nejrychleji a nejkvalitněji sestavit parkové lavičky v barvách Hornbachu. Lavičky všech tří finalistů věnuje Hornbach vybraným domovům seniorů.

Výhra půjde na domeček

„V letošním jsme měli rekordní počet účastníků, přesahující pětitisícovou hranici,“ říká Helena Ševčíková ze společnosti Hornbach, která soutěž Mistr Kutil pořádá. Jako hlavní výhru získal vítěz poukaz v hodnotě 100 tisíc korun na nákup v hobbymarketu Hornbach. Určitě se mu bude hodit, protože Daniel Musil je povoláním zedník – obkladač. Jak soutěž prožíval? „Nejtěžší se mi zdály otázky, svěřil se čerstvý Mistr kutil. "V úkolech jsem si věřil. A co udělám s výhrou? My jsme si teďka s manželkou koupili domeček, takže všechno půjde do domečku.“ Hned za ním se umístil Milan Šourek z Kbelnice u Jičína, který vyhrál poukázku v hodnotě 30 000 korun. Třetí příčku obsadil Marek Kunčický z Chocně, který si odnesl poukázku desetitisícovou.

Mediálním partnerem soutěže Mistr Kutil je Blesk Hobby a rádio Blaník.

Veškeré informace o soutěži naleznete na www.mistrkutil.cz