Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Není hřeben jako hřeben: Který se hodí na vaše vlasy?

  • Kvalita vašich vlasů se odvíjí i od hřebenu, kterým se češete.
    15. dubna 2014 | 14:40

    Pořízení hřebenu či kartáče na vlasy se může zdát jako naprostá banalita. Opak je pravdou. Věděla jste například, že hřeben byste si měla vybrat především podle struktury a délky vlasů? A pro koho je vhodný jednořadý hřeben nebo plochý či kulatý kartáč?

  • Kulatý kartáč

    Profesionální kulatý kartáč, Krasa.cz, 269 Kč.
    Autor: archiv firem
    Velký kulatý kartáč

    Tento typ kartáče je vhodný především pro ženy s kudrnatými či zvlněnými vlasy, které je chtějí narovnat. Ideálně se tak používá během foukání vlasů. Díky otvorům v kulatém kartáči vlasy rychleji schnou, protože jimi proniká během fénování vzduch.

    Malý kulatý kartáč

    Menší kulatý kartáč je naopak vhodný pro tvoření vln z dlouhých vlasů. Kartáč s keramickými štětinami navíc dokáže prodloužit životnost vln.

  • Plochý kartáč

    O vlasy je třeba se starat
    Autor: profimedia.cz
    Plochý kartáč, kterému se říká pádlo, je ideální pro dlouhé a husté vlasy. Dokáže je perfektně uhladit, dodat jim lesk a dá se použít i během fénování.

    Příliš zacuchaná místa ovšem raději rozčesávejte jednořadým hřebenem s širokými zuby, zbytek už hravě zvládne pádlo.

  • Kartáč s přírodními štětinami

    Kartáče s přírodními štětinami jsou vhodné především pro jemné vlasy. Když se při česání ohnete a hodíte vlasy dopředu, docílíte tak i vytouženého objemu.

    Pro ženy, které trápí jemné vlasy, je také skvělým pomocníkem tzv. tupírák, který díky úzkým mezerám mezi zuby dokáže vlasům dodat maximální objem. Tupírování ovšem vlasy poměrně namáhá, proto si pravidelně dopřávejte regenerační masky.

    Česání vlasů
    Autor: Shutterstock
  • Jednořadý hřeben

    Česání vlasů
    Autor: Shutterstock
    Tyto na první pohled obyčejné hřebeny umí zázraky. Například dokážou bezbolestně rozčesat zacuchané vlasy a poradí si i s vlasy mokrými.

    Obecně je známo, že mokré vlasy jsou velmi náchylné k potrhání a lámání, proto se je nikdy nesnažte rozčesat pomocí kartáče. Vlasy jednořadým hřebenem nikdy nečesejte silou, ale jemně pramen po prameni.

Diskuse ke článku
.