ONLINE CHAT
Nemohly by jste přestat psát lži o Petru Kramném?manipulujete s Lidma,co když je opravdu neviný?(Xénie)
Foto
Xénie, já jsem v Blesku ještě neviděl, že bychom napsali, že je vinen. Pracujeme s informacemi, které máme. A jestli jsou mezi nimi i spekulace, vždy se to jako čtenářka dozvíte v textu. Nemáme rozhodně potřebu lhát. Sami jsme zvědaví, jak dopadne soud. D
Davide nestyska se ti po televizi? Po moderovani? Treba Snidane s Novou nebo Strepin?(Pavlina)
Foto
Trochu, v něčem ano, ale jsem rád, že jsem se posunul dál a sbírám nové zkušenosti. Od doby, kdy máme Bleskové zprávy, šel stesk stranou :) Děkujeme vám za otázky, klikejte na naše Bleskové zprávy a užijte si zbytek dne! Snad vydrží sluníčko, tady u nás v Holešovicích svítí a máme radost :-) Loučí se Bára a David
Co děláte po práci?(blemblem)
Foto
Bára: Třeba dnes vyzvednu děti ze školky a když bude hezky, strávíme zbytek dne někde venku. David: Já dneska točím zprávy, takže se dostanu domů později, ale když si stihnu jít ještě zaběhat nebo na večeři, tak to bude i tak fajn večer.
Ahoj, jak dlouho vam trva priprava jednech zprav? A podle ceho vybirate reportaze?(Andrea)
Foto
Zhruba 4 hodiny, reportáže vybíráme podle zajímavosti, důležitosti z hlediska cilové skupiny a samozřejmě taky sledujeme, jak velký zájem o témata je na blesk.cz
Dobrý den paní Horáková, chci se Vás zeptat, jak je možné , že při dvou dětech vypadáte tak výborně? :-) Děkuji Dobiášová(Dobiášová)
Foto
Děkuji! Snažím se dodržovat takové ty základní věci, jako je zdravá životospráva, sportování. Nebudu tajit, že v tom hrají roli taky geny.
Podporuje vas Baro vas manzel?(andyNik)
Foto
Samozřejmě, podporujeme se navzájem.
Davide, znám vás z televize, jako bývaleho reportéra. Teďjste editorem a rozjiždíte televizni zpravodajstvi na blesku, budete vyrabet neco podobneho jako tenkrat byla sedmicka na TN.CZ ? Dekuji(Ludek)
Foto
To už je tak dloooho! :-) Díky za připomenutí. Soustředíme se teď na Bleskové zprávy a magazín Lesk!, do budoucna ale plánujeme další televizní projekty. Něco jako Sedmičku ale ne, ta byla jen jedna :-) Přijdeme s něčím novým!
Barboro, máte figuru jak víno. Jak moc dřete? prozradíte velikost podprsenky? :)))(Karlos)
Foto
Děkuji, zase tak moc nedřu, ale pravidelně se snažím hýbat. To ostatní si nechám pro sebe :-) B.
jaky je vas nazor na kauzu "Reznik"?(Martin)
Foto
Nemůžeme z pozice novinářů hodnotit, obecně si ale myslím, že umění má mít svoje hranice tam, kde začínají platné zákony a práva druhých. D.
uz jste videli Delniky bulvaru? nazor prosim. diky(Radek)
Foto
Ještě neviděli. Otázka je, jak moc to bude o skutečné práci bulváru jako celku a jak moc o jedné malé redakci :-) D.
nejsem gay, mam sanci pracovat v Blesku? zdravim Davida, Davida, Toma, Toma, Toma, Lubose, Petra i Ladu :)(rainbow dude)
Foto
Jasně, při přijímacím pohovoru se vás nikdo nebude ptát na to, jestli se vám líbí kluci nebo holky. Stačí talent a nadšení!
Otázka na oba: Trenky nebo slipy? :)(Matylda)
Foto
David: boxerky! Bára: taky boxerky! :-)
Davide, jste moc simpatický chlapík, ráda se na Vás dívám se svou sestrou Marií. Měly bychom na Vás jednu otázku. Jakou zubní pastu používáte, že máte tak krásně bílé zoubky. Přejeme Vám mocinky zdravíčka štěstíčka.(Paní Liběna se svou sestrou)
Foto
Liběno, děkuju za lichotku, nepoužívám skoro žádnou zubní pastu, ale mám kvalitní kartáček, šikovnou ústní vodu a přísného zubaře, naštěstí! :)
Ahoj Báro jak se mas nemas přitela jestli ne tak tebe zvu na rande at budes mit čas bydlim Jaroměřice nad/Rokytnou (Roman svarc )
Foto
:-) Romane, posílám pozdrav do Jaroměře, rande musím s díky odmítnout.
Báro, kdo vám dělá styling?(Magdalena)
Foto
Převážně sama, ale když jdu na důležitou společenskou akci, tak využívám pomoci svého dobrého kamaráda stylisty Filipa Vaňka. B.
Báro, co děláte, když nepracujete?(Ester)
Foto
Věnuju se svým dvěma synům. B.
Davide, máte hezkou postavu, věnujete se nějakému sportu?(Betyna)
Foto
Bety, díky za lichotku, snažím se shazovat špeky běháním! Naposledy jsem si zaběhl půlmaraton v Praze za 1,54 hod. a chci být ještě lepší :)
davide, myslíš že to petr k. udělal?(Jana karvina)
Foto
Nevím, to musí přece říct až soud...
Báro, jaké je vaše vysněné auto??(Karek)
Foto
Vysněné auto nemám, ale láká mě projížďka ve Formuli 1 :-) B.
Kdo podle vás v showbussinesu nejvíc lže?(Hvezda-jasna)
Foto
Bára: To si nechám pro sebe... David: Monika Štiková, s tou nemám vážně moc dobré zkušenosti... :-)
Davide, kdo z novy vam zustal jako kámoš?(zdenek rybny)
Foto
Je jich spoustu, přece jen jsem tam byl 10 let... Tak třeba Jirka Pánek, který je teď na TV Barrandov, Veronika Pitrová a Martin Rusek, kteří jsou teď na ČT, taky si občas volám s Kristýnou Kloubkovou nebo Míšou Ochotskou.
Báro, jste zadaná?(Kluk z Jěštědu)
Foto
Ano, jsem.
Proc nevysilate zive???(Rybioko)
Foto
Pro Internet je to lepší předtáčet, jednoduše proto, že si nás můžete pustit tehdy, kdy vy máte čas a nečekáte na vysílání. Máme ale samozřejmě možnosti okamžitě reagovat a přidávat super aktuální témata. B.
Baro mas kluka?(Zvedavec)
Foto
Ahoj zvědavče, mám, už osm let a dokonce jsem si ho i vzala :-) B.
Kolik lidí připravuje Bleskové zprávy? Na fotografii je vás jen asi šest, to mi přijde málo. A kolik lidí je dělá třeba na Nově?(Františka)
Foto
Na fotce je základní tým, jinak za námi stojí newsroom plný novinářů a v Blesku si navzájem všichni pomáhají. Ale samozřejmě ta televizní část je tady o poznání menší, protože pořád zůstává hlavním motorem deník Blesk. D.
Pane Vaníčku, máte zkušenosti z Novy, Primy a teď jste Blesku, je velký rozdíl v práci pro každé z těch médií??(Pepan)
Foto
Primu nechám stranou, tam jsem dělal tiskového mluvčího, a to je rozdílná profese. Zprávy na Nově se během let hodně změnily... V Blesku mám možnost zase pozorovat tvorbu velkých novin, to je pro mě nový svět. Jinak v tom zásadní rozdíl nevidím.
Chodíte spolu na kafe?(malicek)
Foto
Oba rádi jíme a chodíme společně všichni, včetně našeho šéfa, na obědy. Máme tu fajn kolektiv!
Jak se před natáčením rozmlouváte?(Johanka)
Foto
Říkankami... Třeba "dej vidličky do poličky, vedle lžičky, vedle lžičky..." :-)
Zdravím, oba jste působili na Nově, každý v trochu jiné roli. V čem se liší zprávy na BleskTV od těch nováckých? :) Fajn den.(Cyril)
Foto
Délkou, ty naše mají cca 4 minuty a to je jejich největší výhoda. A celkově je to jiné, dělat zprávy pro internetového diváka. Řídíme se jinými prioritami apod.
klášterec zdraví davida! kdy zase přijedeš?(thunovi)
Foto
Zdravím do rodného města! Brzy, jezdím tam často za rodinou. D.
Je pravda, že se Bára učila svůj způsob vystupování u slovutné a proslulé Naděždy Krupské, které s ní má v redakci rovněž působit? Jak dlouho odborné školení trvalo?(Obďyvovatel Báry)
Foto
:-)) Bára se učí u Jany Postlerové, zkušené lektorky televizních profesionálů.
Co Bartosova nejake novinky(Laura)
Foto
Máme ji v hledáčku, určitě se všechno nové dozvíte okamžitě na blesk.cz! B.
Jkaý byly nejsilnější zážitky Davida během kariéry?(Míša Valentová)
Foto
Míšo, určitě to byl rozhovor s bestiálním vrahem Báry z Kmětiněvsi - psal jsem o tom taky sloupek na Blesk.cz. Pak povodně, kauza ústeckého "řezníka" a intenzivně vzpomínám taky na skandál s dovozem německého odpadu do Česka. Na tom jsme s mojí tehdejší kameramankou Danielou (zdravím do Děčína!) strávili měsíce.
Báro, nestýská se vám po televizi?(rumburak)
Foto
Ne, vždyť jsem v televizi, jen internetové :) B.
Kolik a jaké válečné lodě má USA v Černém moři?(Lubomír Fanfrla)
Foto
To je jako otázka do AZ Kvízu :-D Myslím, že momentálně asi jednu, ale nejsem si jistý. Klidně mě opravte, rád se poučím :-) D.
Báro, vy jste byla v Prásku na Nově? Jak se teď vaše práce změnila?(danek)
Foto
Nedělám už jen celebrity, více se podílím na scénáři zpráv a v roli moderátorky jsem nováček, takže se na sobě snažím pořád makat. Změnilo se toho tedy hodně. B.
Baro ahoj. Jak se dneska mas? Fila ;) (Filafila)
Foto
Ahoj Filipe, krásně! :-) B.
Vinšuji Vám příjemné dopoledne, zajímalo by mě, zda se při své přípravě necháváte inspirovat zahraničními médii? (Jakub)
Foto
Ano, máme rádi energii moderátorů ze CNN a BBC a snažíme se jimi inspirovat, ale žádný učený z nebe nespadl, takže je pořád co zdokonalovat. Navíc české prostředí je v mnohém specifické a my se musíme přizpůsobit prostředkům a technologiím, které využíváme. U moderování zpráv nesedíme, i to je trend, na který český divák nebyl dříve tolik zvyklý.
Dobrý den, Moc by mě zajímalo,jestli máte své údaje ověřené.V případě zavražděných taxíkařů jste psali,že je to několik set metrů od domu Bartošové,jysem starousedlík a bydlím kousek od jejího domu,takže vím,že to je nejméně dva kilometry od ní.A to není jediný případ,kdy jste psali nesmysly.(Svatava Krásnoočková)
Foto
Ano, údaje si běžně ověřujeme. Pokud vím, tak "několik set metrů" nebyl v tomto případě nesmysl, jak to označujete vy. Souhlasil bych s vámi, kdyby to bylo 30 km daleko... Děkujeme za dotaz. D.
Jak jste se dostali k novinařině? Pro Blesk také píšete, anebo pouze moderujete? A jaká je práce v newsroomu Blesku? Není tam moc rušno na soustředění se během psaní? Díky.(Zdeněk)
Foto
K novinařině jsem se dostal přes konkurz do regionálního studia TV Nova, to byly moje začátky. Bára začínala také na Nově... Do novin také občas píšeme, stejně jako naši kolegové občas natáčejí videa pro nás. Rušno tady je, ale zvykli jsme si. David
Ahoj Báro, jak jsi se dostala do televize Blesku a v čem je specifické to, že sídlíte pod jednou střechou i s časopisem Reflex nebo Bleskem?(Vanda)
Foto
Dostala jsem nabídku po ukončení práce na Nově. Specifické? Asi to, že tady potkáte spoustu profesionálů pod jednou střechou. B.
Báro, moc Vám to sluší. Neuvažujete o účasti v soutěži Miss?(chachris)
Foto
Hezký den, jsem vdaná a mám dvě děti, takže bych ani nemohla. Ale děkuji za lichotku. B.