Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidička srazila malého jelena a v mřížce ho povozila přes tři kilometry: Zázrakem přežil!

Autor: shp - 
15. dubna 2014
06:08

Tak tenhle malý jelen zvaný muntžak ošálil smrt jako kouzelník! U britského městečka Potters Bar ho srazila řidička, která si toho všimla až po více než třech kilometrech jízdy. Jako zázrakem však zvíře srážku přežilo!

Když řidička zvíře srazila, prorazilo mřížku u vozu a zůstalo v něm zaklíněno. V nedobrovolném vězení zůstalo uvězněno po celou dobu jízdy, než žena zastavila. Když viděla, že má zvíře napasované v autě, zděsila se a zavolala organizaci proti týrání zvířat, aby jí mutžaka pomohli zachránit.

Když její zaměstnanci přijeli, podařilo se jim zvíře rychle vysvobodit. K překvapení všech po svém osvobození jelen vyskočil na nohy a nezraněný utekl do přírody. „Řidičce se pořádně ulevilo,“ dodal mluvčí organizace.

e.44 ( 15. dubna 2014 11:49 )

Byl to, podle fotky kde je zaklíněný, dospělý jelen. Tihle jeleni pocházejí z Číny a v dospělosti vážej asi deset kilo nebo jen o trochu víc. Je to tedy bohužel prcek kterého za terénní nerovností nebo když ti skočí přímo před auto nemáš šanci včas zaregistrovat.

budybad ( 15. dubna 2014 09:55 )

Boze toto je stare uz nejmin 10 let, Blesk uz nema co psat, dosly napady?

naidka ( 15. dubna 2014 09:54 )

kolikrát se takové srážce zabránit nedá. Jedině v lesních úsecích jezdit pomaleji, ale když ti zvíře skočí přímo pod kola, už nic nenaděláš. Mně se to naštěstí nikdy nestalo, ale jednou jsem přejela ježka. Bylo to potmě a za kopcem, takže jsem ho uviděla uprostřed silnice až na poslední chvíli, ale jak mě to mrzelo.

naidka ( 15. dubna 2014 09:23 )

předpokládám, že by ho dorazil a sežral.

petrkramnypresident ( 15. dubna 2014 08:45 )

A nezodpovědný řidič by udělal co? Jezdil by dál s jelenem v kapotě?

Zobrazit celou diskusi