Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Expert sestavil pro Blesk.cz profil sériového vraha

Autor: lvi - 
15. dubna 2014
05:00

V souvislosti s třemi vraždami taxikářů v Praze, Blesk.cz. oslovil přední psychology, aby sestavili profil člověka, který je zmíněných hrůzných činů schopen. Bez zajímavosti není ani fakt, že hypoteticky může s vraždami z časových důvodů souviset i vražda důchodkyně z tramvaje 17. Všechny vraždy totiž byly spáchány ve čtvrtek.

Navenek působí naprosto normálně, nekonfliktně, někdy až zakřiknutě. Většinou má řádné zaměstnání a může mít i rodinu a žít spořádaným životem. Duševně je ale chladný psychopat, s absencí skutečných citů. To ale dovede úspěšně maskovat. Dovede působit i společenským dojmem.

Soustředí se na stejný typ obětí (v tomto případě taxikáři). Může to mít hlubší důvod, například to může být bývalý nebo současný taxikář. Nebo mu nějaký taxikář ublížil/přebral ženu/dlužil peníze.

Má silný vztah k času, hraje pro něj roli – vraždy taxikářů (stejně jako důchodkyně z tramvaje č. 17 pozn red.) se staly ve čtvrtek. Čtvrtek je pro něj nějakým způsobem důležitý a významný. Způsobuje mu trauma, nebo mu připomíná špatnou životní událost či zkušenost.

Další charakteristiky z profilu sériového vraha:

- Většinou je doposud netrestaný, ani nefiguruje v žádných registrech.

- Rád cestuje, klidně po svém městě, je pro něj důležité být v pohybu.

- Vždy má motiv, nezabíjí v afektu a náhodně.

- Vraždy jsou přesně naplánované.

- Většinou používá stejnou zbraň

- Modus operandi = zpravidla stejné provedení činů, nemění techniku útoku, stejný postup, který ale neustále zdokonaluje.

- Zbavování mrtvol bývá zpravidla podobné, stejné místo, stejné maskování, nemusí být ale důkladné. Sériový vrah se rád na své dílo brzy podívá.

- Nezanechává stopy. Pečlivě po sobě uklízí. Bývá pořádkumilovný, až perfekcionista.

- Na místa činů se po čase rád vrací. Bývá poblíž míst nálezů, nezřídka ve skupinkách tzv. zvědavců.

- Je sebejistý. Často stupňuje počet obětí v jeden den.

bibs_7 ( 18. dubna 2014 10:00 )

Vela nemeckých taxikárov má v aute kameru, ktorá berie aj ksicht ich zákazníka. Nestoja majland, dostat ich pod 100 eur. To len taký nápad.

kikomail ( 16. dubna 2014 19:09 )

Je zajímavé, že se o pachateli uvažuje jako o muži. A...co když se j edná o ženu. Nic ve zlém, ale ženy dokážou být o mnoho zákeřnější a preciznější, než muži

salto ( 16. dubna 2014 12:31 )

Já zaky

msoooo ( 15. dubna 2014 20:22 )

Nemyslím si že fyzicky zdatný, protože jeho objeti jsou spíše starší, nebo mladší. Tak že si myslím že jde na jisto. Doufám že bude co nejdříve dopaden

bibs_7 ( 15. dubna 2014 18:24 )

pústal by si tieto sracky, aj keby sejmul tvojho otca alebo brata?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání