Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fotí svou rakovinu den po dni! Onemocněla jen 4 měsíce po svatbě

10. dubna 2014 | 06:00

Myslela si, že konečně přijde nejšťastnější období jejího života a v tom přišla děsivá rána. Jen čtyři měsíce po svatbě zjistila padesátiletá Jennifer Glass z Kalifornie, že má rakovinu plic a možná ji zbývá jen pár let života!


Manžel Harlan jí objevil bulku na krku a v nemocnici jí diagnostikovali čtvrté stádium rakoviny plic. „Kromě toho, že jsem měla na krku bouličku, mi vůbec nic nebylo. Cítila jsem se zdravá a plná sil, říkala jsem si, že prožívám to nejskvělejší období ve svém životě,“ přiznala Jennifer na svém blogu. Přitom šanci na přežití tohoto typu rakoviny dávají doktoři pouze pěti procent pacientům.

Ty nejhorší zprávy mohou přijít kdykoli, ale je důležité nepřestat bojovat a mít vedle sebe láskyplnou podporu stejně jako Jennifer
Autor: Jennifer Glass

Jennifer začala dokumentovat každý den svého procesu léčení po dobu jednoho roku. Během něj prodělala chemoterapii a radiaci, oholila si hlavu, protože jí začaly vypadávat vlasy. Po čtyřech měsících se celá rodina, manžel a dvě adoptivní děti, dozvěděli, že nádor na jejím krku úplně zmizel a původní nádor na plicích přestal růst.

Jennifer Glass začala užívat orální chemoterapeutika, která měl děsivé vedlejší účinky na její pleť a to až do té doby, než mohla snížit jejich dávky. Přesto, že ještě stále není zcela mimo nebezpečí, rakovina se již dále nemnoží a nerozšiřuje do jejího těla. Celá rodina se teď snaží Jennifer podpořit, aby zůstala pozitivní. Chodí na kontroly každých pár měsíců, aby zjistila, zda je stále vše pod kontrolou.