Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapeček (3) se poleptal v parku chemikálií!

Chalpeček se poleptal na procházce se školkou
Chalpeček se poleptal na procházce se školkou  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
8. dubna 2014
12:46

Zatím neurčenou chemikálií se v pondělí poleptal tříletý chlapec v plzeňském Borském parku. Se zraněním byl převezen do popáleninového centra v Praze. Lehká zranění utrpěly další tři děti ze stejné mateřské školy, které byly ošetřeny v Plzni a propuštěny domů.

Policie se o případu dozvěděla po 14:00, kdy případ na tísňovou linku oznámil lékař Fakultní nemocnice v Plzni. Uvedl, že k nim byl k ošetření přivezen tříletý chlapec, který utrpěl popáleniny hýždě. Policisté zjistili, že chlapec byl kolem 11:00 s mateřskou školou v Borském parku, kde se dostal do styku s chemikálií, jež byla v malém potůčku a zemině v jeho okolí.

"Kriminalisté zajistili místo činu a odebrali vzorky chemikálie, která bude podrobena znaleckému zkoumání. Okamžitě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání protiprávního jednání proti životu a zdraví. Na místě zasahovali hasiči, kteří místo vyčistili a rovněž chemikálii odeslali ke zkoumání," uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.. Podle prvotního šetření hasičů šlo o silně zásaditou látku. Zbylou zeminu hasiči neutralizovali.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání