Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jsi feťák! nadával muž Jiřímu X. Doležalovi. Pak ho napadl!

Jiří X. Doležal se na nádraží ve Zdicích dostal do potyčky s mužem, který ho označil za feťáka.
Jiří X. Doležal se na nádraží ve Zdicích dostal do potyčky s mužem, který ho označil za feťáka.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: pom - 
1. dubna 2014
21:48

Novinář Jiří X. Doležal se dostal do potyčky na nádraží ve Zdicích, když ho muž označil za "feťáka". Nevinná slovní roztržka se pak podle Doležala zvrtla - muž ho prý zezadu napadl pěstí! Video, jež pak novinář umístil na Facebooku, vzbudilo velké ohlasy. Podle některých distkutujících je to jen další provokace J. X. D.

Jiří X. Doležal je známý tím, že veřejně propaguje legalizaci marihuany. Na to nejspíš narážel neznámý muž, který mu na nádraží ve Zdicích začal nadávat. "Seš feťák, kterej uráží slušný lidi," řekl Doležalovi. Ten si vše nahrával a video pak umístil na svůj facebookový profil.

Podívat se na ně můžete ZDE.

Nehodlal se ale jen tak vzdát a vyčetl muži jeho mastné vlasy, což muže podráždilo. Podle Doležala ho pak totiž neznámý muž napadl. "Když jsem mobil vypnul a schoval, na moment jsem pustil muže ze zřetele. V tom momentě mě udeřil. Zezadu a pěstí do spánku," řekl J. X. D. týdeníku Reflex, v jehož redakci působí.

Na Facebooku novinář požádal, aby mu lidé pomohli muže identifikovat, a avizoval, že na něj podá trestní oznámení. Pod videem se rozjela peprná diskuse, v níž překvapivě ne všichni stojí na straně J. X. D., ba naopak - sympatizují spíše s hlavním aktérem videa. "Doufám, že lidi nejsou blbci a nebudou práskat. Měl s tebou zamést pod vláček, Jirko," napsal například uživatel Milan Pe.

Známý pražský intelektuál Michal Třeštík zase napsal: "Možná jsem přehnaně konzervativní, ale rád bych dožil ve světě, ve kterým je stále ještě možný chlapovi, kterej debilně agresivně provokuje, dát pěstí. I když je to JXD."

A jaký je váš názor?

zdrclamrdka ( 2. dubna 2014 18:00 )

debžo

zdrclamrdka ( 2. dubna 2014 17:59 )

foxhound_blue ( 2. dubna 2014 11:59 )

pořád máš absťáček, co?? jdi si dát ještě jednu dávko, že bys na ní neměla?? musíš si jít holt zase vyšlapat!

valena ( 2. dubna 2014 11:28 )

Tady je vidět jak negramoti umí řešit problémy a jiné názory

valena ( 2. dubna 2014 11:26 )

Vždyť vy ste snad nikdy, ani feťáka neviděli. Pan Doležal je slušný, vzdělaný člověk a do jeho koníčků a zálib je nám govno. To spíš ten pán by se měl stydět za svůj projev, velkej hloupej rádoby mačo.

Zobrazit celou diskusi