Prvního překupníka drog zadrželi kriminalisté osmého oddělení v pátek v devatenáct hodin na Vítězném náměstí v Praze 6. Jedenadvacetiletý, česky hovořící mladík se snažil zpeněžit drogu jejím prodejem v jedné z tamních provozoven rychlého občerstvení. Kriminalisté ho chytli doslova za ruku ve chvíli, kdy zájemci prodával pervitin v podobě takzvaného psaníčka.

Dalšího obchodníka s drogou zadrželi, tentokrát uniformovaní policisté oddělení hlídkové služby v sobotu, chvíli před třetí hodinou odpoledne na Václavském náměstí. Přímo před jejich zraky se jedenačtyřicetiletý Slovák snažil prodat drogu Subutex.

Třetího dealera zadrželi, opět přímo při prodeji, tentokrát kriminalisté pátého oddělení prvního policejního obvodu. Třiačtyřicetiletý Nigerijec se snažil v Týnské ulici zpeněžit takzvanou taneční drogu, tedy extázi.

Všichni zadržení skončili na policejní služebně pro podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR